Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü -Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir: -Çocuklarımızın, çocukluklarını sağlıklı bir şekilde yaşayarak geçirmelerini diliyorum


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediyesi tarafından, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla seminer düzenlendi.
     Belediye Başkanı Akdemir, Nikah Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, her canlının haklarının olduğu gibi çocukların da doğumdan yetişkin oluncaya kadar çeşitli haklarının olduğunu söyledi.
     Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesinin Türkiyenin yanı sıra 191 ülke tarafından kabul edildiğini hatırlatan Akdemir, şöyle konuştu:
     Çocuğun bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için, her yönüyle hazırlanması ve özellikle barış, hoşgörü, özgürlük ve eşitlik ruhuyla yetiştirilmesi savunulmuştur. Çocuk Hakları Bildirisi bu yüzden imzalanmıştır. Bu bildiride geçen bütün haklara çocukların sahip olması gerekmektedir. Çocuklarımızın, çocukluklarını sağlıklı bir şekilde yaşayarak geçirmelerini diliyorum. Bu vesileyle bütün çocukların Çocuk Hakları Gününü kutluyorum.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Metin de, ailenin çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağladığını belirterek, bu nedenle ailelerin çocuklarına ilgi göstermesi gerektiğini kaydetti.
     Seminere katılan çocuklara, Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amiri Bayram Alaf tarafından çeşitli konularda bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Ferdi Akıllı
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER