Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü


MALATYA (A.A) - Malatyada Dünya Çocuk Hakları dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Yüreği Küçük Hayalleri Büyük Çocuklar adlı bir etkinlik düzenledi.
     Bir düğün salonunda organize edilen etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocukların yaptığı resimler de sergilendi.
     Belediyenin etüt merkezlerinde eğitim alan çocukların da katıldığı programda bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyledi.
     Çakır, İnanıyorum ki çocuklarımız ileride çok daha güzel bir Türkiyede uyanacak, barış içinde bir dünyada yaşayacaklardır. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum dedi.
     Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ise Türkiyede çocuk hakları alanında atılan adımlara dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Her toplumun geleceği olarak görülen çocuklar, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda her türlü imkanlardan yararlanma hakkına sahiptir. Çocuklarımızın üreten bireyler olarak toplumda yerlerini almalarını istiyorsak sağlıklı yaşam, eğitim ve güvenli bir ortamda haklarını korumamız ve onları her konuda sağlıklı birer insan olarak hayata bağlamamız gerekir.
     Konuşmaların palyaço ve kukla gösterileri yapıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER