Dünya Dağ Kayağı Yarışları geleceğe yatırım

Dünya Dağ Kayağı Yarışları geleceğe yatırım olacak -Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: -Türkiyenin ilk kez ev sahipliği yapacağı Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları, ülkemiz için büyük önem taşıyor -Erzincanda


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışlarının Erzincanda yapılacağını belirterek, Türkiyenin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyon ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor dedi.
     Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergan Dağında 22-24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek yarışların Türkiyenin kış turizmine de büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Yarışların bir sınav niteliği taşıdığını belirten Karaca, Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları, ülkemizin önündeki önemli bir sınav. Erzincandaki ilk sınavımızı başarıyla geçersek, gelecek yıllarda düzenlenecek dünya şampiyonalarına, Türkiye ev sahipliği yapabilir. Dünya şampiyonalarının ülkemizde yapılması için bir engel yok dedi.
     Karaca, Dünya Dağ Kayağı Federasyonunun yarışların Türkiyede yapılmasına karar vermesinin ardından yoğun bir çalışma sürecine girildiğini ifade etti.
     Türkiyenin yarışlarda kalabalık bir takımla temsil edileceğini dile getiren Karaca, şunları kaydetti:
     Bizim için yarışlarda derece elde etmek veya madalya kazanmaktan öte organizasyonun başarıyla yapılması önemli. Neden biz Aladağlarda, Kaçkarlarda, Ağrı veya Palandökende Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası düzenlemeyelim. Erzincanda yapılacak olan yarışlarda tanıtım işte bunun için büyük önem taşıyor. Yarışlar ayrıca sporcularımızın tecrübe edinmesine ve ilerleyen yıllarda madalya kazanmamıza vesile olacaktır.
    
     -Bütün gözler üzerimizde olacak-
    
     Karaca, yarışlara talip olma sürecinde bazı ülkelerin Türkiye hakkında ön yargılı davrandığını belirterek, oluşan kaygıları, hazırlatılan tanıtım filmleriyle giderdiklerini vurguladı.
     Türkiyedeki kayak merkezlerini ve kar kalitesini anlatan tanıtım filmlerinin Dünya Dağ Kayağı Federasyonundan tam not aldığını belirten Karaca, şöyle konuştu:
     Dünya Dağ Kayak Federasyonu ile ilişkilerimiz çok önemli bir düzeye geldi. Çok iyi ilişkiler kurduk. Tanıtım filmlerini götürdük, Burası Erzincan dedik, dağlarımızı tanıttık. Ülkemize ilk kez gelecek misafirler var. Türkiyeyi farklı görenler, kayak merkezlerini tanımayanlar var. Misafirlere, Türk misafirperverliğini göstermemiz, onları sıcak karşılamamız artı değerler katacak. Bütün gözler üzerimizde olacak. Katılımın çok iyi olmasını bekliyoruz.
    
     -Dağ kayağı adrenalini yüksek bir spor-
    
     Karaca, dağ kayağının adrenalini yüksek ve dünya genelinde son yıllarda en çok takip edilen spor olduğunu ifade etti.
     Bazı ülkelerin dağ kayağında söz sahibi olduğunu anımsatan Karaca,şunları kaydetti:
     Dağ kayağı aslında ülkemizde de yapılıyor ama dünyanın bazı ülkeleri bu sporda söz sahibi. Ezilmemiş, mekanik tesislerin bulunmadığı alanda dağcıların kullanıldığı teknikle yapılan bir spor. Sadece o branş için geliştirilmiş kayak takımlarıyla yukarı doğru tırmanıyorsunuz. Zirveye çıkınca, topukları sabitliyorsunuz ve aşağı doğru iniyorsunuz. Daha riskli, daha tehlikeli bölgelerden en erken, en kısa sürede tamamlayan dereceye giriyor.
     Yarışlara isim yapmış başarılı kayakçıların katılmasını beklediklerini belirten Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:
     Çok değişiklikler yapılan dağ yarışında son yıllarda önemli adımlar atıldı. Türkiyede dağ kayağı vardı. Ancak önemli bir yarışmaya yönelik organizasyon yapılmadı. Dünya Dağ Kayağı Federasyonu kurulduktan sonra dünya ve Avrupa şampiyonaları düzenlenmeye başlandı. Dağ kayağı uluslararası yarışmalar haline geldi, sanayinin gelişmesine katkı sağladı. Yarışmaya dünya çapında başarılı sporcuların katılımı için Dünya Dağ Kayağı Federasyonu gerekli girişimleri yapıyor.
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Dünya Dağ Kayağı Yarışları geleceğe yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER