Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri yürüyüş düzenledi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
     Hasan Fehmi Ataç Konağı önünden başlayan ve Fuadiye Caddesi girişinde sona eren yürüyüşe, Vali Yusuf Mayda, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile öğrenciler katıldı.
     Öğrenciler yürüyüş sırasında, her insan geleceğin engelli adayıdır, uzattığınız el umut olsun, asıl engel engellenmektir yazılı pankart taşıdı.
     Vali Mayda, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerin engelliler için yaptığı etkinlikten ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin engelliler için bir farkındalık oluşturduğunu söyledi.
     Toplumsal bilinci geliştirmek açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkati çeken Vali Mayda, şunları kaydetti:
     Sadece devletin değil, sivil toplum kuruluşlarının ve özel kesimin de katkılarını bekliyoruz. Engelli vatandaşlarımız, fiziki olarak engelli olsa da değişik alanlarda toplumumuza katkı yapacak durumdadır. Öncelikle ailelerimizin bu konuya dikkat etmelerini istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin de medeni cesaret göstermelerini bekliyoruz.
     Yürüyüşe tekerlekli sandalye ile katılan İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Zübeyde Kocar ve annesi Nazile Kocar, Vali Mayda ve Belediye Başkanı Canlıdan kaldırımların, dolmuş ve belediye otobüsleri ile üniversite kampüsünün engellilere göre düzenlenmesini istedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER