Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası -AK Parti Antalya Milletvekili Enç: -"Türkiyede son 10 yılda engelli sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atılmıştır"


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Türkiyede son 10 yılda engelli sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti.
     Enç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak engellilerin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için her alanda düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.
     Geçmiş hükümetlerce ihmal edilen sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlara kucak açtıklarını anlatan Enç, engelli istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardıklarını kaydetti.
     Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkanları, engellilerin kullanımına sunduklarını dile getiren Enç, şöyle devam etti:
     "Türkiyede son 10 yılda engelli sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atılmıştır. Engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik. Engelliler politikamız, toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla, engelli vatandaşlarımızın ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmaları için her alandaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmaktır. Onların eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlamak ve bağımsızca yaşayabilmelerine destek verecek imkanlardan yararlandırmaktır."
     Hükümet olarak 2012 yılında engellilik alanında iki temel hedef belirlediklerine işaret eden Enç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Engelli istihdamının ve ulaşılabilirliğin tam ve etkin bir biçimde sağlanması. Bu iki temel hedef doğrultusunda yoğun bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıklar yüzde 200-300 oranında artmıştır. İlk defa bakıma muhtaç tüm engelliler, bakım hizmeti kapsamına alındı. Evde veya özel bakım merkezlerinde, bakım hizmeti sunulan tüm engellilerin bakım ücretleri devlet tarafından karşılanmıştır. Umuma açık tüm mekanlar engellilerin kullanımına uygun hale getirilmiştir. Özel eğitime muhtaç tüm engellilerin, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki ücretleri devlet tarafından karşılanmaya başlanmıştır. Engellilerin eğitim ve rehabilitasyon kurumlarına taşınması artık devlet tarafından yapılmaktadır."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER