Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü -Şişlide düzenlenen etkinlikte hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtıldı


İSTANBUL (A.A) - Şişlide Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtıldı.
     Şişli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, hayvanseverler belediyenin öncülüğünde ve bir mama firmasının sponsorluğunda, ormanlara terk edilen havanlara yönelik başlatılan Sokaktakiler Bizim de Ormandakiler Kimin- Onlar İçin Yollardayız kampanyası kapsamında Şişli Meydanında bir araya geldi.
     Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülün evsahipliğinde, Hayvist, Haybek, Haçiko, Forestanbulun desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtıldı. Etkinlikte, Leman Sam, Reyhan Karaca gibi hayvansever sanatçılar da yer aldı.
     Sarıgül, etkinlikte yaptığı konuşmada, belediye olarak bugüne kadar aç ve susuz kalan sokak hayvanlarına yönelik toplumsal çözüm projeleri ürettiklerini ve uyguladıklarını belirtti.
     Sadece sokak hayvanlarına değil, ormanlara terk edilen hayvanlara yönelik de farklı projeler gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıgül, hasta hayvanları tedavi ettirdiklerini ifade etti.
     Sarıgül, bugün Sokaktakiler Bizim de Ormandakiler Kimin- projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Veteriner hekimlerimizle beraber 4 gün boyunca ormanlarda terk edilmiş dostlarımızı ziyaret edeceğiz. Yalnız olmadıklarını onlara hissettireceğiz. 4 gün boyunca 4 ton mama dağıtacağız. Ormanda yaşayan hayvanlarımıza dört dörtlük bir ziyafet çekeceğiz. Umuyorum ki Türkiye Cumhuriyeti parlamentosu da insanımıza yakışır, geleneklerine uyan, merhamet duygumuzu kabartan bir yasa kararını gerçekleştirir.
     Etkinlik kapsamında daha sonra veteriner hekimler eşliğinde Bolluca-Çatalca ormanlarına gidilerek, sahipsiz hayvanlara mama dağıtımı yapıldı. Mama dağıtımı Bolluca-Çatalca ormanlarının yanı sıra 7 Ekime kadar Şile, Pendik-Emirli ve Beykoz ormanlarında devam edecek.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Dünya Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER