Dünya Hemşireler Günü

Dünya Hemşireler Günü


BİTLİS (A.A) - Bitliste "Dünya Hemşireler Günü" dolayısıyla bir program düzenlendi.
     Bitlis Devlet Hastanesinde düzenlenen programda konuşan Vali Veysel Yurdakul, her mesleğin insan hayatında önemli bir özelliğinin ve güzelliğinin olduğunu söyledi.
     Hemşirelik mesleğinin de onurlu, şerefli ve insanlara mutluluk veren kıymetli bir meslek olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     "Hemşireler yer yüzünün en kıymetli halifesi, insana hizmet veriyor. İnsanların ağrılarını dindirmeye ve yaşatmaya çalışıyor. Öncelikle ben bu görevi seçtiğiniz için siz hemşireleri tebrik ediyorum. Ben var olan hizmet kalitesinin, iletişim duygusunun artırılarak devam etmesini diliyorum. Biz sizin kadar şefkatli, metanetli, sabırlı olamıyoruz. Sizler hastanın başında bazen sabaha kadar nöbet tutuyorsunuz. Hastalara tatlı ve güler yüzünüzle yardımcı olmaya çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Bu biraz duygu, adanmışlık ve fedakarlık işidir. İnsanı sevmiyorsanız. İnsana karşı sevgi ve saygınız yoksa bu işi yapamazsınız. En içten dileklerimle gününüzü kutluyorum."
     Hastane yöneticisi Tolga Kafadar ise hemşireliğin şefkat, hoşgörü, bilgi ve beceri içeren kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu vurgulayarak, sağlığın insan hayatının her döneminde vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biri olduğunu kaydetti.
     Kafadar, temel ihtiyaçların sağlanması sırasında sağlık çalışanları arasında ebe ve hemşirelerin ayrı bir yeri olduğuna değinerek, şöyle dedi:
     "Sizler köylerde, kentlerde, en ücra köşelerde, her türlü zor şartta görevinizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştınız. Bir kurumda gerçekten ekip ruhuyla çalışıldığı zaman başarı kendiliğinden geliyor. Bitlis Devlet Hastanesinin en büyük sıkıntısı personel yetersizliğidir. Yeri geliyor aralıksız nöbet tutuyorsunuz. Yeri geliyor uyumadan evinize gidiyorsunuz. Çok büyük fedakarlık yapıyorsunuz. Bütün bu zorluklara rağmen en içten, samimi duygularınızla yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi kutluyorum."
     Konuşmaların ardından yılın hemşirelerine ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Dünya Hemşireler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER