Dünya İlk Yardım Günü

Dünya İlk Yardım Günü -Kızılay Siirt Şube Başkanı Tanık: -400 kişiye ilk yardım eğitimi verdik


SİİRT (A.A) - Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, 400 kişiye ilk yardım eğitimi verdik dedi.
     Tanık, 8 Eylül Dünya İlk Yardım Günü nedeniyle, yaptığı açıklamada, toplumda doğru ilk yardım bilincinin oluşması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     8 Eylül Dünya İlk Yardım Gününün çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydeden Tanık, şöyle konuştu:
     Genel başkanlığımızın politikası doğrultusunda ilimizde bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü ilk yardım insanların hayatlarını kurtardığı gibi, ömür boyu da engelli olmalarını engelliyor. Bugün dünya genelinde bir çok insan ilk yardım esnasında yapılan yanlışlıklar nedeniyle ömür boyu yaşamlarını engelli olarak, çoğunluğu da tekerlekli sandalye ile sürdürmek zorunda kalıyor. Bu amaçla, ilimizde yapımı devam eden baraj ve hidroelektrik santral inşaatları ile çimento fabrikası ve bakır madeni işletmesinde, ilk yardım kursları açıyoruz. Bu kurslar sayesinde ilk yardımın önemini kavratıyoruz ve doğru ilk yardımın nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bu kurslara bugüne kadar katılan 400ün üstünde kişi sertifika aldı.
     Tanık, ilk yardım kurslarını 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren okullarda da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Dünya İlk Yardım Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER