Dünya İnsan Hakları Günü

Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı: -AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimiz günden beri her türlü etnik ve dini ayrımcılığa karşı çıkarak, demokratik, şeffaf, sorumluluk bilincine sahip, hukuku


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimiz günden beri her türlü etnik ve dini ayrımcılığa karşı çıkarak, demokratik, şeffaf, sorumluluk bilincine sahip, hukukun üstünlüğü ilkesine gönülden bağlı bir yönetim biçimi benimsedik dedi.
     Bağcı, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilişinin 64. yıl dönümü olan 10 Aralık gününün insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını hatırlattı.
     İnsan hakları sorununun, bu gün bütün ülkelerin gündeminde olduğunu ifade eden Bağcı, mesajında şunları kaydetti:
     Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev olarak kabul etmek durumundadır. Biz de AK Parti hükümetleri olarak bu konu üzerine titizlikle çalışarak, halkımız, sivil toplum örgütleri ve tüm kurum ve kuruluşlar ile insan hakları konusunda bilinçlendirmeler yapılması için çalışılmakta ve çaba gösterilmekteyiz. AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimiz günden beri her türlü etnik ve dini ayrımcılığa karşı çıkarak, demokratik, şeffaf, sorumluluk bilincine sahip, hukukun üstünlüğü ilkesine gönülden bağlı bir yönetim biçimi benimsedik. Bu günün insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılmasını ve her bireyin eşit olarak doğduğu bu dünyada kişi hak ihlallerinin son bulmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER