Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak: -Kadının eşit statüye kavuşması sosyal adalet bakımından önemlidir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, kadının eşit statüye kavuşmasının, sosyal adalet bakımında önemli olduğunu belirtti.
     Bakbak, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların eşit bireyler olarak toplum yaşamına katılmasının, gelişmişlik ve çağdaşlığın en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.
     Kadın hakları mücadelesinin aslında bir demokratikleşme ve zihinsel dönüşüm mücadelesi olduğunu vurgulayan Bakbak, şunları kaydetti:
     Kadına yönelik şiddet, kadınların temel özgürlük ve haklarını engellemek demektir. Biz bu mücadelede bütün varlığımızla, icraatlarımızla, hedeflerimizle yer aldık. Yaptığımız çalışmalar, sürdürdüğümüz kararlı ve istikrarlı politikalarla kadın ve erkeğin eşit olduğu, tam gelişmiş, tam demokratik, uluslararası arenada söz sahibi, güçlü bir Türkiyeye doğru adım adım, el birliğiyle, gönül birliğiyle ilerliyoruz.
     Bu arada Bakbak, günün anısına, kadınlara özel düzenlenen çeşitli etkinliklere de katıldı.
    
     -Gaziantepte konser-
    
     Gaziantepte Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konser verildi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatçı Gökhan Güney, Şahinbey Kültür Merkezinde konser verdi.
     Kadınların yoğun ilgi gösterdiği konserde Güney, sevilen şarkılarını seslendirdi.
     Konserin ardından Güneye çiçek veren Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kadınların baş tacı olduğunu belirterek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Tahmazoğlu ve eşi Elif Tahmazoğlu, konsere katılan kadınlara da karanfil dağıttı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER