Dünya Mikrokredi Direktörü Reed, TGMP Antalya

Dünya Mikrokredi Direktörü Reed, TGMP Antalya Şubesini ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Dünya Mikrokredi Direktörü Larry Reed, Türkiye Grameen Mikrokredi Programı (TGMP) Antalya Şubesini ziyaret etti.
     Lerry Reed, ziyarette yaptığı konuşmada, TGMPnin 80inci şubesi olan Antalya Şubesinin faaliyete başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Reed, şubenin Antalya Valiliği ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında yapılan protokol ile faaliyetlerini sürdürmesinin önemine dikkati çekti.
     Daha sonra Antalya şubesinin Düden Şelalesi Merkez Toplantısına da katılan Reed, kredi verilen kadınlara aldıkları parayla ne gibi işler yaptıklarını sordu ve üretim yapılan iş yerlerini ve ürünleri inceledi.
     Toplantıda konuşan TGMP Şube Müdürü Hale Ergin, şubenin yaklaşık 6 ay gibi kısa sürede kurulmasına rağmen 234 üyeye ulaştığını söyledi. Mikrokredi alarak işini kuran 217 kadına kredi dağıtımı yaptıklarını belirten Ergin, 30 başvuru sahibinin kredi beklediğini ve ilerleyen zamanlarda bu sayının giderek artacağını kaydetti.
     Ergin, İş yapmak isteyen ev hanımlarına kredi veriyoruz. Kredi talep eden ev hanımlarının 5 kişilik bir grup kurmalarını ve iş yapmalarını istiyoruz. Kredi isteyen iş üreten ev hanımına 100 ile bin liraya yakın kredi veriliyor dedi.
     Larry Reed beraberinde TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, TİSVA Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Denizli Bölge Müdürü Gürcan Çalar ile Antalya Şube Müdürü Hale Ergin ile birlikte Antalya Vali Yardımcısı Recep Yükseli de makamında ziyaret etti.
     (MUH-BEK-TAR)
<< Önceki Haber Dünya Mikrokredi Direktörü Reed, TGMP Antalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER