Dünya Ormancılık Haftası

Dünya Ormancılık Haftası -Trabzonda vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı devam ediyor


TRABZON (A.A) - Trabzonda Dünya Ormancılık Haftası kapsamında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımının devam ettiği bildirildi.
     Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon ve Maçka Orman İşletme Müdürlüklerince, Akçaabat ve Maçka ilçe merkezlerinde halka ücretsiz fidan dağıtımının gerçekleştirildiği belirtildi.
     Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 26 Mart Salı günü Akçaabat Belediyesinin işbirliğiyle ilçe merkezinde, yörede yer yer doğal olarak yetişebilen 10 bin fıstık çamı fidanı dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Etkinliğe Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de katıldı. Maçka Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da Maçka Meydan Parkında 3 bin 700 manolya, ardıç, palmiye, Kafkasgülü, doğu ladini, sarıçam, mavi ladin, mimoza, çınar, ateşdikeni, himalaya sediri, huş, akçaağaç ve fıstıkçamı fidanları ücretsiz olarak dağıtıldı.
     Açıklamada, Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirledikleri ilkokul ve ortaokul öğrencilerine orman sevgisini aşılamak ve orman yangınları hakkında bilgilendirmek amacıyla eğitim verileceği de kaydedildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Ormancılık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER