Dünya Özürlüler Günü

Dünya Özürlüler Günü -Sakarya Valisi Büyük: -Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak eğitim sağlık, istihdam haklarına ilişkin hizmetlerin bir kısmını özürlü vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktadır


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, sosyal devletin gereği olarak eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ilişkin hizmetlerin bir kısmını özürlü vatandaşlara sunmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Sakarya Valisi Büyük, yaptığı yazılı açıklamada, özürlülerin yaşadıkları sorunların bütün insanların ortak sorunu olduğunu kaydetti.
     Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun özürlü insanların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını belirten Büyük, Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır ifadelerini kullandı.
     Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bütün vatandaşları özürlü insanlara sahip çıkmaya davet eden Büyük, şunları bildirdi:
     Onların bu özel gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum. Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ilişkin hizmetlerin bir kısmını özürlü vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktadır.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER