Dünya Özürlüler Günü

Dünya Özürlüler Günü -TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Uslu: -Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir


ÇORUM (A.A) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir dedi.
     Uslu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin geleceğe güvenle ve umutla bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulmasının, toplumun öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti.
     Ak Parti iktidarı olarak cumhuriyet tarihinde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlar için Özürlüler Kanununu çıkardıklarını ifade eden Uslu, mesajında şunları kaydetti:
     Başlattığımız farklı sosyal sorumluluk kampanyalarıyla engelli kardeşlerimize dönük eğitim alt yapısının ve kalitesinin zenginleşerek artmasına sağlamaya çalışıyoruz. Engellilerimizin iş hayatında da etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yaptık. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Artık sosyal devleti gündelik hayatımızda daha çok hissedecek ve yanımızda göreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER