Dünya Standartları Günü

Dünya Standartları Günü -Türk Standardları Enstitüsü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğünce 1. Bilişim Teknolojileri Standartları konferansı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörlüğünce 14 Ekim Dünya Stantdartları Günü etkinlikleri kapsamında 1. Bilişim Teknolojileri Standartları konferansı düzenlendi.
     Türk Standardları Enstitüsü Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, yazılım, bilişim konularında insanları bilgilendirmek amacıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
     Dünyada artık savaşların topla, tüfekle olmadığını, teknoloji, yazılım, bilişim dünyasıyla yapıldığını dile getiren Özdamar, günümüzde her kurumun ve insanların kişisel internet sayfaları, yazılımları olduğunu ve elektronik ortamda bilgi akışı sağlandığını kaydetti.
     Bilgi akışının güvenli bir ortamda sağlanabilmesi için yazılımların güvenli olması gerektiğine işaret eden Özdamar, Kurumların ya da kişisel yazılımlarımıza dış müdahaleler olabiliyor, saldırılar yapılabiliyor ve kişisel bilgilerimiz başkaların eline geçebiliyor. Bunu önlemek için güvenli yazılımların oluşması şart. Bu nedenle TSE olarak bilgi akışının güvenli hale getirilmesini istiyoruz dedi.
     Tüketicilerin TSEli ürünleri tercih etmelerini öneren Özdamar, kaliteli, güvenli ve ucuz hizmet almak isteyenlerin üründe TSE unsurunun olmasına dikkat etmelerini istedi.
     Özdamar, TSEli ürünlerde tüketicinin mağdur olması durumunda ürünün değiştirme imkanının da bulunduğuna dikkati çekti.
     TÜBİTAK Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri Ayşegül Kurt, Dr. Mehmet Özbek, Halil Tosunoğlu, TSE Haberleşme Şube Müdürü Mirze Mirzelioğlu, TSE Bilgisayar Mühendisi Mustafa Yılmaz ve Türk Standardları Enstitüsü Bilgi Teknolojileri Belgelendirme Sorumlusu Mariye Umay Akkaya da bilgi güvenliği hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Standartları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER