Dünya ve Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonalarına

Dünya ve Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonalarına doğru... -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz: Ev sahibi olduğumuz her iki şampiyonanın da ilimizin tanıtımına büyük katkısı olacağına inanıyoruz


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ev sahibi olduğumuz her iki şampiyonanın da ilimizin tanıtımına büyük katkısı olacağına inanıyoruz dedi.
     8. Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası ve 1. Akdeniz Kadınlar Bocce (Volo-Petank) Şampiyonalarının tanıtım toplantısı, Anemon Otelde yapıldı. Toplantıya Manisa Valisi Daşöz, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Teknik Kurul Başkanı Henri Escallier, Organizasyon Kurulu Başkanı Mohamed Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Manisa İl Temsilcisi Fevzi Demir, milli takım antrenörü Hüseyin Tükenmez ile sporcular ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.
     Vali Daşöz başkanlığındaki toplantıda, 15-19 Ekim tarihleri arasındaki Dünya Şampiyonasına 4 kıtadan 22 ülke, 20-21 Ekim tarihlerindeki Akdeniz Şampiyonasına ise 8 ülkenin katılacağı, ayrıca her iki organizasyonun da Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübünde gerçekleştirileceği açıklandı.
     Toplantıda konuşan Vali Daşöz, gelişmekte olan boccenin her yaşta insanın oynayabileceği bir spor dalı olduğunu belirterek, milli takım sporcularına başarılar diledi.
    
     -Türkmen: Türkiyeyi 6 sporcu temsil edecek-
    
     TBBDF Başkan Vekili Mutlu Türkmen ise Milli takım sporcularımız İzmir, İstanbul, Bursa, Bartın ve Eskişehirden geliyor. Seda Geridönmez, İlke Kumartaşlıoğlu, Ece İnci Öztürk, Melike Üzüm, Sevcan Akbaba ve Özlem Kormaz olmak üzere Türkiyeyi 6 sporcu temsil edecek dedi.
     Boccenin buz sporlarından curlinge benzediğini ifade eden Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste da, 106 ülkede bocce federasyonu olduğunu dile getirdi. Boccenin, Akdeniz Oyunları, Paralimpik Oyunlar ve Asya Oyunları gibi bir çok önemli organizasyonda yer aldığını vurgulayan Lacoste, Dünya Şampiyonasına Cezayir, Arjantin, Bulgaristan, Şili, Çin, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Haiti, Hindistan, Libya, İtalya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya, Monako, Tunus, Karadağ, Brezilya, Letonya ve Türkiyenin katılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy / İlknur Çetinbaş
<< Önceki Haber Dünya ve Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonalarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER