Dünyanın en güzel koylarını bir Türk

Dünyanın en güzel koylarını bir Türk yönetecek -Eylül ayında Bodrumda düzenlenecek Dünyanın En Güzel Koylarını Koruma Birliğinin başkanlığını 3 yıllığına bir Türk devralacak


ANTALYA (A.A) - Dünyanın En Güzel Koylarını Koruma Birliğinin eylül ayında Bodrumda yapılacak kongresinde başkanlık görevini 3 yıllığına bir Türk devralacak.
     Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, yaptığı yazılı açıklamada, 28 ülkeden 38 üyesi bulunan ve Türkiyeden de Bodrumun üye olduğu Dünyanın En Güzel Koylarını Koruma Birliğinin kongresinin 11 Eylül tarihinde Bodrumda yapılacağını bildirdi.
     Birliğin başkanlığını halen Fransanın Bay Of Somme Koyunu temsil eden Jerome Bingonun, başkan yardımcılığını da Bodrum Koyunu temsilen turizmci Galip Gürün yürüttüğünü kaydeden Erol, kongrede başkanlığa Bodrum Koyunu temsil eden Galip Gürün getirileceğini ve 3 yıl boyunca görev yapacağını belirtti.
     Kongreye yaklaşık 120 delegenin katılacağını ifade eden Erol, Bodrumda başlayacak kongrenin 14-15 Eylül tarihlerinde birliğe yeni üye olan Yunanistanın Patmos Adasındaki etkinliklerle sona ereceğini bildirdi.
     Birliğin amacının koylar arasında işbirliği sağlayarak ortak sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu anlatan Erol, koyları doğal değerlerini ve kültürleri ile dünyaya tanıtmak, koyları koruyarak turizm yapılması mesajını vermek istediklerini kaydetti.
     Antalyanın dünyanın en güzel koylarına sahip olduğuna işaret eden Erol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Antalya da kendi özgü koyları ile bu birliğin içinde yer almalıdır. Koylarımızı mutlaka doğal güzellikleriyle korumalıyız, Antalya sınırları içindeki koylarımızın bulunduğu belediyelerin veya turizm birliklerin bu birliğe üye olmalarını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünyanın en güzel koylarını bir Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER