Düzcede Sosyal Güvenlik Reformu konferansı

Düzcede Sosyal Güvenlik Reformu konferansı


DÜZCE (A.A) - Düzcede Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konferansı düzenlendi.
     Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen konferansta konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), ülke nüfusunun tamamına hizmet veren, sosyal hayatı yaşam standartları açısından düzenleyen en önemli yapı olduğunu söyledi.
     Türkiyede son yıllarda yapılan en büyük reformlardan birinin Sosyal Güvenlik reformu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Yapılan bir araştırmada en güvenilir kurumların başında SGK geliyor. Kurumlarımız pırıl pırıl görünümüyle vatandaşlarımıza güven veriyor. Etkin, verimli ve süratli hizmet anlayışı, En çok hangi kuruma yakışıyor- derseniz, bugün en çok SGKya yakışmaktadır diye konuştu.
     Yılmaz, sosyal güvenliğin toplumun bütün bireylerini hiçbir ayrım gözetmeksizin hem ekonomik hem de sosyal bakımdan güvence altına aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Bu birleşim, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi farklı uygulamalara son vermiş. Şöyle ki hangi sigortalılık koluna bağlı olunursa olunsun herkese 30 gün genel sağlık sigortası primi ödenmiş olması kaydıyla sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı verilmiştir.
     Yerinde ve daha çağdaş hizmet sunulabilmesi için birçok yerde Sosyal Güvenlik Merkezi açılmaya başlanmış, ilimizde yapımı tamamlanmak üzere olan Düzce Sosyal Güvenlik Müdürlüğü hizmet binası da inşallah çok yakın zamanda hizmete girecek. Atılan adımlar ve verilen emekler gösteriyor ki gelecek nesillerimize devredeceğimiz yarınlar daha aydınlık olacak.
     SGK İl Müdürü Erkin Avcı ise sosyal güvenlik reformunu tartışmak amacıyla konferans düzenlediklerini belirterek, bilinçli işveren, işçi, emekli ve geleceğe ümitle bakan bir Türkiye oluşturmak istediklerini vurguladı.
     Toplantıya Düzce Valisi Yılmazın yanı sıra Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce TSO Başkanı Metin Büyük, SGK Düzce, Bolu, Sakarya ve İstanbul İl Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede Sosyal Güvenlik Reformu konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER