Düzcede çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı

Düzcede çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı


DÜZCE (A.A) - Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı.
     Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında yüzde 50si İl Özel İdaresi destekli olmak üzere 62 çiftçiye 2 bin 50 kilo tohum verildi.
     İl Müdürü Harun Kabaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan en önemli çalışmalardan birisinin hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması olduğunu belirterek, Bu amaçla bir taraftan meralarda ıslah çalışması yaparken, diğer taraftan da kültür bitkisi olarak silajlık mısır, fiğ ve yonca ekimini yaygınlaştırmaya çalıştık. Bu amaçla yakın zaman önce 26 bin 100 kilogram fiğ tohumu, bugün de 2 bin 50 kilogram yonca tohumu dağıtımını tamamlanmış bulunmaktayız diye konuştu.
     Çiftçilerin ilgisinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Kabaoğlu, Müdürlüğümüzce hayvancılık sektöründeki kaliteli kaba yem sorununun çözümü için yem bitkileri yetiştiriciliğini geliştirme projeleri önümüzdeki yıllarda da uygulanacaktır şeklinde konuştu.
     Merkez ilçede 275, Cumayerinde 20, Çilimlide 400, Gümüşovada 300, Kaynaşlıda 755 ve Yığılca ilçesinde 300 kilo tohum dağıtıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER