Düzcede kentsel dönüşüm çalışmaları

Düzcede kentsel dönüşüm çalışmaları -Orta hasarlı Erkek Öğrenci Yurdu, törenle yıkılmaya başlandı -Düzce Vali Yardımcısı Turgut: -Bu saatten sonra can kaybına tahammülümüz yok (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Düzcede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında orta hasarlı Erkek Öğrenci Yurdu, törenle yıkılmaya başlandı.
     Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kent genelindeki orta hasarlı ve risk taşıyan kamu binaları belirlendi. Bu kapsamda geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Hamidiye Mahallesinde atıl durumda bulunan eski Erkek Öğrenci Yurdunun iş makineleriyle yıkımına başlandı.
     Törende konuşan Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, orta hasarlı binaların tüm yurtta olduğu gibi Düzcede de belirlendiğini ifade ederek, insanların güvenli ve huzurlu bir kentte yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Düzcede insan yaşamına elverişli olmayan binaların tümüyle tespit edileceğini, yıkılan binaların yerine kentsel dönüşüm yapılarının inşa edileceğini bildiren Turgut, sözlerine şöyle devam etti:
     Can güvenliğini tehdit eden bütün yapılar en kısa zamanda kaldırılacak. Yasa kapsamında ilgili birimlerimiz en güzel şekilde görevini yürütüyor. Bütün vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın buna yönelik hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Vatandaşlarımız bugünden itibaren kiraladıkları ve oturdukları evlerin ruhsat ve mevzuat durumlarını incelemelidir. Eğer bu yapılar yasaya aykırıysa kendi güvenlikleri açısından gerekli her şeyi yapmalıdırlar.
     Bu saatten sonra can kaybına tahammülümüz yok. Artık güvenli ve düzgün şehirlerimiz olmalı. Bundan kaçmamalı, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor.
     Turgut, yıkılan yurt binasının yerine sosyal amaçlı sevgi evleri inşa edileceğini sözlerine ekledi.
    
     -Kentsel dönüşüm topyekun devlet politikası haline getirilmelidir-
    
     Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Güven ise 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle ülkede büyük can ve mal kayıpları yaşandığını anımsatarak, temel amaçlarının vatandaşların daha güvenli, daha sağlıklı, modern ve kaliteli bir yaşamda barınmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
     Kentsel dönüşüm, bir kurumun tek başına yapacağı iş değil, topyekun devlet politikası haline getirilmesi gereken bir iştir diyen Güven, erkek öğrenci yurdunun yıkılmasıyla kentteki projelerin start aldığını söyledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER