Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi 29 Marta uzatıldı


DÜZCE (A.A) - Yıllık gelir vergisi beyanname verme süresinin 29 Marta uzatıldığı bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün yayımlanan 88 sayılı Gelir Vergisi Sirküleri ile yıllık gelir vergisi ve katma değer vergisi (KDV) beyannamelerinin süresinin uzatıldığı belirtildi.
     Bugün sona ermesi beklenen yıllık gelir vergisi beyannameleri 29 Mart Cuma gününe, dün sona eren şubat dönemi KDV beyannamelerinin ise 26 Mart Salı gününe kadar uzatıldığı, gayrimenkul sermaye iradı geliri (GMSİ) elde eden mükelleflerin ise 29 Marta kadar beyanname verebileceği kaydedildi.
     Beyanname sürelerinin uzatılmasının ödeme süresini etkilemeyeceği vurgulanan açıklamada, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri kanuni sürede ödeyecekleri ifade edildi.
    
     -Kütüphane Haftası-
    
     AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kaşıkoğlu, mesajında kütüphanelerin insanlığın bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı kültür evleri olduğunu vurguladı.
     Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda kütüphanelerin bir milletin hafızasını oluşturduğuna işaret eden Kaşıkoğlu Dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılardır. Bugün geçmiş yüzyıllarda yaşayan insanların yazıya aktardıkları bilgi, gözlem, fikir ve tecrübeler sayesinde geçmişi çok daha iyi anlayabiliyor, bugüne ve geleceğe ışık tutabiliyoruz diye belirtti.
     Kaşıkoğlu, milletin yüksek kültürle donanmasını sağlayan en önemli unsurların başında zengin kütüphanelerin geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Çağdaş kütüphanecilik imkanları ve bilişim teknolojileri sayesinde günümüzün bilgi birikimi gelecek nesillere çok daha sağlıklı, çok daha zengin bir şekilde aktarılabilecek, bilgi toplumu olma yolunda çok önemli bir adım atılmış olacaktır.
     Bu düşüncelerle AK Parti olarak Kütüphane Haftasını kutluyor, değerli kütüphanecilerimize başarılar diliyor, bu haftanın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER