Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Öğretmen okullarının 165. kuruluş yıl dönümü


DÜZCE (A.A) - Öğretmen okullarının 165. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, II. Mahmut döneminde 1838 yılında çocukların okuyabilmeleri için ortaokul düzeyinde rüştiyeler açıldığını söyledi.
     Çocukların ergenlik yaşına kadar bu okullarda öğrenim gördüklerini belirten Yılmaz, 16 Mart 1848de rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere bir okulun kurulduğunu görüyoruz. Bu tarih öğretmen okullarının ilk kuruluş tarihi olarak kabul edilmektedir. Bugün öğretmen okullarının 165. yıl kuruluş yıl dönümü olarak kutluyoruz şeklinde konuştu.
     Kıymetli veliler, bizlere el verin, güç verin. Öğretmenler olarak toplumun her kesimini beraberce kucaklayalım ki topluma ve tabii ki ilimize güzellikler katalım diyen Yılmaz, Bu duygular içinde öğretmen liselerimizin ülkemize vatanını, devletini, milletini seven nesiller yetiştirmelerini dilerim ifadesini kullandı.
    
     -Hat sanatı sergisi-
    
     Düzce Belediyesi sergi salonunda hat sanatçısı Hayrullah Altayın 50 tablosunun bulunduğu 3 boyutlu hat sanatı sergisi açıldı.
     İlk sergisini 2008 yılında açan Altay, Düzce, Sakarya, Ankara, Beypazarı, Bolu, Karadeniz Ereğlide 12 sergi açarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.
     Altayın hat ustalığının seçkin örneklerini tablolaştıran sergisi büyük ilgi gördü.
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz da sergiyi gezerek, Altayı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
    
     -İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri-
    
     Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Düzcede İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) toplantı salonunda düzenlenen seminerde oda başkanları ve esnaflara, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verildi.
     TESK Ar-Ge uzman yardımcısı Neslihan Yokuş, esnaflara, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında risk değerlendirme, acil durum plan önlemleri, sağlık gözetim, çalışanların eğitimi konularını anlattı.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER