E

E-reçete sistemi -Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Canural: E-reçete sisteminin yaygınlaşması sayesinde gereksiz ilaç yazılımlarının da ortadan kalkacağı görülmektedir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, e-reçete sisteminin yaygınlaşmasıyla gereksiz ilaç yazılımlarının ortadan kalkacağını bildirdi.
     Canural, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle başlayan e-reçete uygulaması ile ilgili Denizli Devlet Hastanesinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını, hastaların rahatlıkla ilaçlarını alabildiğini ifade etti.
     E-reçete uygulamasının başarılı olabilmesi için hastane yöneticilerine büyük görevler düştüğünü belirten Uz. Dr. Ramazan Canural, şunları kaydetti:
     Hastanemizde bilgi işlem birimi tarafından haziran ayı boyunca tüm hekimlere birebir eğitim verildi. Bu eğitimler sırasında ortaya çıkan öneriler sonrasında bir çalışma yapılmış en uygun ve en pratik e-reçete programı oluşturulmaya çalışılmıştır. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren polikliniklerde aktif olarak da e-reçete sistemi kullanılmaktadır. Sistem doktor, eczane ve hasta üçgeninde bir köprü görevi görmektedir. Sistem sayesinde reçetelerin elde yazılmasından ve hekim reçetelerinin eczaneler tarafından okunamamasından kaynaklanan hatalar giderilmiştir. Hastalar kontrole geldiğinde hekimler tarafından e-reçete sisteminde ilaçlar görülebildiğinden hastanın daha önceki tedavisinde hangi ilacı kullandığıyla ilgili tereddütler ortadan kalkmaktadır. Sistem, hastanın daha önce kullandığı ilaçların görülebilmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığının çok önemli projelerinden biri olan akıllı ilaç kullanımı projesini de desteklemekte ve ilaç tüketimini kontrol altına almaktadır. E-reçete sisteminin yaygınlaşması sayesinde gereksiz ilaç yazılımlarının da ortadan kalkacağı görülmektedir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER