EBSO yönetiminden, İZTOya ziyaret

EBSO yönetiminden, İZTOya ziyaret -EBSO Başkanı Yorgancılar: "EXPO 2020 oylamasında İngilterenin Dubaiyi destekleyeceğini açıklaması, İzmir için bir handikap oluşturabilir. Bu handikabı avantaja çevirecek çalışmalar yapmalıyı


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EXPO 2020 oylamasında İngilterenin Dubaiyi destekleyeceğini açıklamasının, İzmir için bir handikap oluşturabileceğini belirterek, "Bu handikabı avantaja çevirecek çalışmalar yapmalıyız" dedi.
     Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkan vekilleriyle birlikte, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yorgancılar, İzmir için birlikte çalışacaklarını söyledi.
     Geride kalan seçim sürecinin zor ve yoğun geçtiğini belirten Yorgancılar, üyelerin yüzde 47,8inin meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde oy kullandığını kaydetti.
     İzmirin önünde EXPO 2020 süreci bulunduğunu ifade eden Ender Yorgancılar, "Kasım ayında yapılacak EXPO 2020 oylamasında İngilterenin Dubaiyi destekleyeceğini açıklaması, İzmir için bir handikap oluşturabilir. Bu handikabı avantaja çevirecek çalışmalar yapmalıyız" dedi.
     EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise her iki odanın ortak hareket etmesinin İzmir için önemli olacağını belirtti.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmirin önünde farklı yılların bulunduğunu kaydederek, "Türkiye 2023e hazırlanırken, bizlerin de İzmiri bu döneme hazırlamamız lazım. Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracata ulaşacaksa, İzmirin de 100 milyar dolar ihracata ulaşması lazım" diye konuştu.
     İzmirin EXPO hayalinin 1992 yılında başladığını hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:
     "EXPO 2020 için kasım ayında yapılacak oylamada umarım başarılı sonuç alırız. 2015 oylamasında oda olarak inisiyatif kullanabiliyorduk ancak bu defa sadece bize verilen görevleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Oda olarak Afrika üzerinde odaklandık. 3 ülkeyi BIEye üye yaptık. Karadağı da daha önce üye yapmıştık. 2015 oylamasından seçimin nasıl kazanılacağını biliyoruz. Yetki verilirse seçimi kazanırız."
     Demirtaş, kentsel dönüşümün sanayi sitelerini de kapsaması gerektiğini ifade ederek, İzmirde planlanan bölgelerde kentsel dönüşümün başlatılması halinde, yılda 30 bin konutun yapılacağını, bunun da kişi başına milli geliri 20-25 bin dolara çıkaracağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber EBSO yönetiminden, İZTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER