Edirnede ilk iftar

Edirnede ilk iftar -AK Parti Edirne İl Başkanlığı vatandaşlarla iftarda buluştu


EDİRNE (A.A) - Edirnenin Barutluk Mahallesinde AK Parti İl Başkanlığınca vatandaşlara sokak iftarı verildi.
     Mahallede iftar için kurulan alanda vatandaşlara mercimek çorbası, pilav, et yemeği ve tatlı ikram edildi. Ezanın okunmasının ardından Roman vatandaşların oluşturduğu çok sayıda kişi, bir anda yemek dağıtılan alana yönelince zaman zaman izdiham yaşandı.
     AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç iftar alanını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
     Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, vatandaşla ile birlikte oruç açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
     Sokak iftarlarının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyen Müezzinoğlu, Bu tür organizasyonlara ve kendine ait değerlere sahip çıkan bir milletin mensuplarıyız. Bu anlamda Edirneliler de duyarlıdır. Bu akşamda o sahiplenmeyi, birlik beraberliği gördük dedi.
     Bekleviç de ilk iftarını Edirnede yapmanın anlamının büyük olduğunu ifade ederek Buraya gelirken Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AB Bakanımız Egemen Bağışın selamlarını getirdim. Mimar Sinanın ustalık eserinin altında oruç açmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı bütün İslam alemine hayırlı olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER