Edirnedeki KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm

Edirnedeki KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm -Tekirdağ Halk Sağlık Müdürü Akdağ: Vefat eden vatandaşımızın hastalığı ile ilgili olarak kene öyküsü bulunmamaktadır. Hasta genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle Cuma günü vefat etm


TEKİRDAĞ (A.A) - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kaldırıldığı Trakya Üniversitesinde hayatını kaybeden ve üç gün önce Çorluda toprağa verilen Tamer Beyhanın (49), genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle vefat ettiği bildirildi.
     Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu Devlet Hastanesi Baştabipliğine yüksek ateş şikayetiyle başvuran Tamer Beyhanın, KKKA şüphesiyle değerlendirilip, genel durumunun kötü olması nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini ve yoğun bakımda tedavi görürken hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     KKKA ön tanısı olarak değerlendirilen hastadan kesin tanı konulması için kan numunesi alınarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumunun ulusal referans laboratuvarı olan ve Ankaradaki Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarına gönderildiğini vurgulayan Akdağ, sonuçların ellerine ulaşmadan hastanın hayatını kaybettiğini belirtti.
     Akdağ, açıklamasında şunları kaydetti:
     Vefat eden vatandaşımızın hastalığı ile ilgili olarak kene öyküsü bulunmamaktadır. Hasta Tamer Beyhan, genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle Cuma günü vefat etmiştir. Laboratuvar sonuçları gelmeden hastanın vefat etmesi nedeniyle KKKA şüpheli vaka olarak defnolunmuştur. Ankara Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarınca kan numunesi üzerinde iki defa çalışılmış ve sonuç negatif olarak bulunmuştur. Ancak sonuçlar, Tamer Beyhan KKKA şüpheli vaka olarak defnedildikten sonra belli olmuştur.
    
     -Vatandaşlara kene uyarısı-
    
     Tekirdağda KKKA vakasına rastlanmadığını, ancak vatandaşların keneye karşı yine de gereken duyarlılığı göstermeye devam etmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti.
     Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbise tercih etmelidirler. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması gerekmektedir. Dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kene yönünden kontrol edilmeli, kene varsa uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır. Keneler hiçbir şekilde elle ezilmemelidir. Kene çıkartıldıktan sonra 10 gün süre ile takip edilmeli, ani başlayan ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, bulantı, kusma, ishal ve kanama gibi şikayetlerin olması durumunda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirnedeki KKKA hastalığı şüphesiyle ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER