Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Keşan Kaymakamı Dınkırcı: -Hayvancılıkta para kazanmak için bölgede yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması gerekiyor


EDİRNE (A.A) - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Hayvancılıkta para kazanmak için bölgede yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması gerekiyor dedi.
     Çobançeşme, Karasatı ve Küçükdoğanca köylerinde incelemelerde bulunan Dınkırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılıkla ilgili üretim yapan işletmelerin şirket, kooperatif veya birlik kurarak projeler üretmesi gerektiğini söyledi.
     Hayvancılığa ilişkin Türkiyede güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Dınkırcı, Hayvancılıkta para kazanmak için bölgede yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması gerekiyor şeklinde konuştu.
     Dınkırcıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Sakallıoğlu, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Keşan Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknikeri Osman Göven de eşlik etti.
    
     -Travel Days dergisinin editörü Tachibana:
     -Çıkaracağımız dergi sayesinde Japonlar Edirneyi
     daha iyi tanıyacak
    
     (Fotoğraflı)
    
     Japonyada yayımlanan Travel Days dergisinin editörü Manamı Tachibana, Çıkaracağımız dergi sayesinde Japonlar Edirneyi daha iyi tanıyacak dedi.
     Tachibana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Japonyadan Türkiyeye büyük bir ilgi olduğunu söyledi.
     İki kültürün birbirine benzediğini belirten Tachibana, Dünyadaki sayılı yerleri dolaşarak dergimizde yer veriyoruz. Türkiyeden de Edirneyi seçtik. Edirne, Selimiye Camisi başta olmak üzere birçok tarihi eseriyle kültürünü korumuş bir yer. Çıkaracağımız dergi sayesinde Japonlar Edirneyi daha iyi tanıyacak diye konuştu.
     Derginin fotoğrafçısı Keisen Hayashi ise Edirnenin küçük bir yerleşim birimi olmasına rağmen birçok tarihi eseri barındırdığını söyledi.
     Japonyada tarihi eserlere çok önem verildiğini anlatan Hayashi, Edirneli vatandaşları sıcakkanlı bulduğunu kaydetti.
     Hayashi özellikle tava ciğerin çok lezzetli olduğunu belirtti.
     Ziyarette, Japon ekibe mihmandarlık yapan Edirne Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise Edirnenin dünyaya mal olmuş bir şehir olduğunu belirterek, Japon turistler dergi sayesinde Edirneyi bilerek ziyaret edecek. Edirnemizin tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER