Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Kalite Şehri Edirne Projesi için ilk adım atıldı


EDİRNE (A.A) - Kalite Şehri Edirne Projesi için ilk adımın atıldığı bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Marmara Bölge Koordinatörü ve Deney-Kalibrasyon Merkezi Başkanı Mehmet Hüsrev, TSE Marmara Eğitim Müdürü Abdulkadir Öncel ve TSE İstanbul Sistem Belgelendirme Müdürü Ahmet Kartal, Edirne Valisi Hasan Duruer ile Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özakanıı Kalite Şehri Edirne Projesi kapsamında ziyaret etti.
     Ziyarette, Edirnenin aynı zamanda kalite şehri olması için başta valilik olmak üzere, diğer kamu kuruluşlarında kalite hareketi başlatma kararı alındığı ifade edildi. Kalite Hareketi kapsamında ilk aşamada tüm kamu kuruluşlarına TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve Müşteri Memnuniyeti eğitimleri verilerek, kalite belgelendirme çalışmaları başlatılacak. Çevre, iş sağlığı güvenliği ve bilgi güvenliği yönetim sistemleri konusunda çalışmalarla projeye devam edilecek.
    
     -Üçüncü teklif çağrısı ve ortaklık forumu-
    
     Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı üçüncü teklif verme çağrısı kapsamında, bilgilendirme günleri ve ortaklık forumu düzenlenecek.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ortak Teknik Sekretarya, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı Bölgesel İşbirliği Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı işbirliğiyle üçüncü teklif çağrısına yönelik teklif verme çağrısı çerçevesinde bilgilendirme günleri ve ortaklık forumu yapılacak.
     Bilgilendirme günleri kapsamında, dört farklı oturum şeklinde 14 Martta Edirnede, 22 Martta Kırklarelide, 26 Martta Bulgaristanın Yambol kentinde toplantılar gerçekleştirilecek.
    
     -Vergi Haftası-
    
     Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan ve beraberindekiler, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini (ESOB) ziyaret etti.
     Aslan, odadaki ziyarette, hizmet çıtasını yukarılara taşımak için çalıştıklarını söyledi.
     Topluma vergi sorumluluğu bilinci kazandırılması gerektiğini belirten Aslan, Toplumda ve özellikle yarının mükelleflerinde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesidir. Bu amaçtan hareketle Vergi Haftasının ilimiz halkının her kesimini kapsayacak şekilde etkinliklerle kutluyoruz ifadelerini kullandı.
     Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER