Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Kentteki bazı sivil toplum örgütleri kadına yönelik şiddeti protesto etti


EDİRNE (A.A) - Edirnedeki bazı sivil toplum örgütleri, kadına yönelik şiddeti protesto etti.
     Saraçlar Caddesinde toplanan gruptakiler, Kadına yönelik şiddete son ve Yaşasın 8 Mart kadın dayanışması yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.
     Grup adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Kandeyer, kadınların çalışma yaşamında erkeklerle eşit olmadığını savundu.
     Kadın üzerindeki söz ve karar hakkının kadına ait olduğunu ifade eden Kendeyer, İş yerinde, sokakta, evde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve mobbingin son bulması için düzenleme yapılmasını istiyoruz dedi.
     Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     -İl Özel İdaresinin paylaşım toplantıları-
    
     Edirne İl Özel İdaresince düzenlenen paylaşım toplantılarının devam ettiği bildirildi.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Valisi Hasan Duruerin talimatıyla İl Özel İdaresinde başlatılan yönetim iyileştirme çalışmalarının anlatıldığı paylaşım toplantılarının devam ettiği belirtildi.
     Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkanın da katıldığı toplantılarda, AB, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, proje döngüsü, yönetişim anlayışı, kurumsal kültür, stratejik planlama, bütçe disiplini, İl Özel İdaresi Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu konularının görüşüldüğü kaydedildi.
    
     -Prefabrike evler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi-
    
     Havsa ilçesinde yapımı tamamlanan prefabrike evler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
     Havsa Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca sağlanan ödenek ile Havsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki 5 aile için yaptırılan 62 metrekarelik prefabrike evlerin sahiplerine teslim edildiği belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Azatlı köyünde 2, Şerbettar köyünde yaşayan 1 ve ilçe merkezindeki 2 vatandaşa prefabrike evlerin teslim edildiğini kaydetti.
     Demirtaş, ihtiyaç sahiplerine her zaman yardım ettiklerini vurguladı.
    
     -Vatandaşlardan Kaymakam Gürbüze ziyaret-
    
     İpsalanın Yenikarpuzlu beldesinde yaşayan 40 vatandaş, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüzü ziyaret etti.
     Kaymakamlıktaki ziyarette konuşan Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Dalkıran, beldede toprak toplulaştırma çalışmalarının yapıldığını söyledi.
     Toplulaştırma çalışmaları nezdinde 3 bin 700 dekar arazinin boşta kalacağını savunan Dalkıran, Daha önce reform müdürlüğüne beldemizden müracaat eden 90 hak sahibine bu yerlerin dağıtılmasını istedik. Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüzden de bu konuda yardımlarını talep ettik dedi.
     Gürbüz de konuya ilişkin incelemenin ardından hak sahiplerine yerlerin dağıtılacağını kaydetti.
    
     -AK Partiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması-
    
     AK Parti Havsa İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     AK Parti Havsa Kadın Kolları Başkanı Fatma Çengel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ilişkin bir kafede düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, kadınların çağdaş hak ve özgürlüklerini Cumhuriyet ile kazandığını söyledi.
     Kadınların yaşamın her alanında yer aldığını belirten Çengel, dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Yemeğe, AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük ve AK Parti Havsa İlçe Başkanı Adnan Aladağ ile kadınlar katıldı.
    
     -CHPden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması-
    
     CHP Havsa İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Parti binasının önünde toplanan kadınlar, Atatürk Anıtına yürüdü. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
     CHP Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş, burada yaptığı konuşmada, kadınların her alanda aktif şekilde çalıştığını söyledi.
     Memiş, toplumda kadınlara sahip oldukları hakların verilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER