Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan: -Bizler önümüze çıkacak her zorluğu aşmak, bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizden aldığımız emanete sahip çıkmak için kararlı ve azimliyiz


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Çanakkale Zaferinin Türk tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.
     Gürkan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Savaşında vatan, bayrak ve bağımsızlık kelimelerinin anlam kazandığını, Türk ulusunun savaşta tarih yazdığını bildirdi.
     Gürkan, mesajında şunları kaydetti:
     Bizler önümüze çıkacak her zorluğu aşmak, bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizden aldığımız emanete sahip çıkmak için kararlı ve azimliyiz. Hepimize düşen görev ülkemizi bir daha asla karanlıkların kucağına ve felaketlerin eşiğine düşürmeyecek sağlam temelleri atmak olmalıdır. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman mensuplarını ve Türk ulusunu, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarken, gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum
    
     -CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli
    
     CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Çanakkale Zaferinin Türk milletinin kahramanlığını, cesaretini ve emperyalist güçlere karşı onurlu direnişini tüm dünyaya gösterdiği büyük bir destan olduğunu belirtti.
     Değirmendereli, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkalede Türk ulusunun vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, karşısındaki silah ve askeri gücün büyüklüğü ne olursa olsun, inancın galip gelebileceğini gösterdiğini, bununda dünyanın diğer ezilen uluslarına ilham kaynağı olduğunu bildirdi.
     Türk askerinin kutsal saydığı vatan toprağının müdafaası için canını vermekten çekinmediğini ifade eden Değirmendereli, şunları kaydetti:
     250 bin vatan evladının şehit verildiği o daracık coğrafya vatanın kalbinin attığı yer olmuş, Çanakkalede milli birlik ve beraberlik duygusuyla verilen savaş Türk Ulusu olma yolundaki ortak bilincin oluşmasının temelini inşa etmiştir. Bu birlik ve beraberlik, ulusal kurtuluş savaşımızın da kazanılmasında, her türlü zorluğun inanç ve kararlılıkla üstesinden gelinebileceğini gösteren bir örnek olarak ulusumuzun kararlığını ortaya koymuştur.
     Çanakkale Zaferi, Üsküpten Şama Hakkariden Şumnuya kadar uzanan topraklarda yaşayan insanlarımızın fedakarlığı, vatanseverliği, anti-emperyalist ve bağımsızlık tutkusu ile yazılmış bir destandır. Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde, Büyük Önder Atatürk ve silâh arkadaşlarını, vatanı için canını seve seve veren kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
    
     -Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen
    
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98inci yıl dönümü kutladı.
     İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferinin, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici kahramanlık destanı olduğunu belirtti.
     Çanakkale Zaferinin öneminin gelecek nesillere anlatılması gerektiğini ifade eden İşbilen, şunları kaydetti:
     Ecdadımız tarafından tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu zafer, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici bir kahramanlık destanıdır. Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyetinin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakarlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalı, gazi ve şehitlerimiz rahmetle, saygıyla, minnetle yad edilmelidir.
    
     -Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan
    
     Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özcan, mesajında Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 98.yıl dönümünün ulusça coşkuyla kutlandığını belirtti.
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu önemli zaferi Türkiye Cumhuriyetine armağan ettiğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:
     Bizler de bu zaferin her yıl dönümünde ayrı bir mutluluk ve gurur duymaktayız. Bundan 98 yıl önce olanları içimizde hissederek 57. ve 27. alayı ilçemizden yolcu etmenin onurunu yaşıyoruz. Ülkemin bütün insanları bu alaylarımızdaki topluluğun olduğu ruh ve hisler içindedir. Geleceğimiz birlikteliğimizle daha parlak olacaktır. Ben bu vesileyle bir kez daha Çanakkale Deniz Zaferinin 98.yıl dönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere olmak tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.
    
     -Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı:
    
     Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Türk Milletinin tarihi boyunca onuruyla yaşamış ve canı pahasına da olsa ülkelerinden,değerlerinden,ülkülerinden ödün vermediğini bildirdi.
     Dınkırcı, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, yurt sevgimizi ve birlik ve bütünlüğümüzü, ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimizin, saygın ve örnek kişilikler olarak gönüllerde yaşayacağını belirtti.
     Şehitlerin kahramanlıklarının, cesaretlerinin ve takdirle karşılanan tutumlarının, hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Dınkırcı, şunları kaydetti:
     Milletimiz, tarih boyunca onuruyla yaşamış, canı pahasına da olsa ilkelerinden, değerlerinden ve ülkülerinden ödün vermemiştir. Şehitlerimiz, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar var olacağını ve bunun sağlanması için hiçbir özveriden kaçınılmayacağını dünyaya göstermişlerdir. Güzel ülkemizi bizlere armağan eden Büyük Atatürk başta olmak üzere yaşamını vatanımıza adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı Ordumuza, yurt sevgisini canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz. Atalarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan cennet vatanımızı aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyor, saygılar sunuyorum.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER