Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -AGD Edirne Şube Başkanı İriş: -"Ayasofya Camisinin tekrar ibadete açılabilmesi için ülke genelinde İmzanla Zincirleri Kır kampanyası başlattık"


EDİRNE (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Ayasofya Camisinin tekrar ibadete açılabilmesi için ülke genelinde İmzanla Zincirleri Kır kampanyası başlattıklarını bildirdi.
     İriş, Saraçlar Caddesinde yaptığı açıklamada, İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülen Ayasofyanın fethin sembolü ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsali olduğunu belirtti.
     Ayasofya Camisinin, İslamın baş şehri olan İstanbulun sembolü olduğunu ifade eden İriş, "Ayasofya Camisi, mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Milletimizin arzusu Ayasofya Camisinin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camisinde alemlerin rabbinin huzuruna yeniden durmaktır. Ayasofya Camisinin tekrar ibadete açılabilmesi için ülke genelinde İmzanla Zincirleri Kır kampanyası başlattık. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır" diye konuştu.
     Açıklamanın ardından kurulan stantta imza kampanyası başlatıldı.
    
     -CPMR Balkan ve Karadeniz Bölge Komisyonu-
    
     Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkanın, Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) Balkan ve Karadeniz Bölge Komisyonu (BBSRC) başkanlık seçimlerinde aday olduğu belirtildi.
     Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, BBSRC 1. Başkan Yardımcısı ve polit büro üyesi olan Edirne Vali Yardımcısı Özkanın, 26 Nisanda Ukraynanın Odessa kentinde yapılacak CPMR Genel Kurulunda komisyonun başkanlık seçimlerinde aday olduğu belirtildi.
     Açıklamada, komisyonun Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Ukraynadan toplam 30 bölgeyi bir araya getirdiği kaydedildi.
    
     -Kutlu Doğum Haftası-
    
     Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Havsa şehitliği ziyaret edildi.
     Havsa Müftüsü İsmail Hısım ve din görevlileri, Havsa mezarlığındaki şehitliği ziyaret ederek, Kuran-ı Kerim okudu.
     Hısım, burada yaptığı konuşmada, tüm şehitlerin ruhlarının şad olmasını diledi. Şehitlik ziyaretinin ardından ilçe ve köylerdeki şehit aileleri de ziyaret edildi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Gürkan Arda / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER