Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş: -Aile değerlerinin korunduğu bir ortamda, şiddet olmaz


EDİRNE (A.A) - Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, aile değerlerinin korunduğu bir ortamda şiddetin olmayacağını bildirdi.
     Özbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile içi şiddetin sadece fiziksel olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.
     Eşlerin birbirine uyguladığı psikolojik, cinsel ve ekonomik baskıların da şiddet kapsamında değerlendirildiğini belirten Özbaş, aile içi şiddete maruz kalan bir kadının ilk önce kolluk kuvvetlerinden yardım istemesi gerektiğini kaydetti.
     Aile içi şiddete maruz kalmış bir kişinin kolluk kuvvetleri haricinde aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerinden de yardım isteyebileceğini anlatan Özbaş, şunları kaydetti:
     Bunun haricinde kişi aile ve sosyal politikalar bakanlığının 183 nolu hattına, cumhuriyet savcılığına, barolara, sağlık kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine başvurabilir. Fiziksel bir şiddet varsa şiddet gören kadın en yakın polis merkezi ya da jandarma karakoluna gitmelidir. Kolluk kuvveti şiddet gördüğünü iddia eden kişinin ifadesini alır ve en yakın sağlık kuruluşuna götürerek doktor kontrolünden geçirir. Daha sonra adli süreç tamamlanana kadar şiddete maruz kalan kişi ilk kabul merkezimize alınır. 24 saat içinde savcılık şiddet gördüğü tespit edilen kişinin ya başka bir ile nakledilmesine ya da koruma ona verilmesine karar verir. Eşlerin barışması durumunda şiddet gören kadının kadın konuk evinden ayrılabilmesi için mahkeme kararı gereklidir.
    
     -Avrupa Konseyi Sözleşmesi-
    
     Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bazı çalışmalar yürüttüğünü belirten Özbaş, Geçen yıl kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi imzalandı. Avrupa ülkeleri arasında bunu ilk imzalayan ülkelerden birisi Türkiye. 8 mart 2012 tarihinde de, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kabul edildi. Ayrıca bakanlığımız tarafından gerekli önlemler alınsa da temennimiz aile içi şiddetin ortaya çıkmamasıdır. Aile değerlerinin korunduğu bir ortamda, şiddet olmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER