Edremit Körfezinden kısa kısa

Edremit Körfezinden kısa kısa -Havranda 2B arazilerinin tapuları dağıtıldı


BALIKESİR (A.A) - Havranda bulunan 2B arazilerinin tapuları, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
     Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, törende, 2B yasası sayesinde hak sahiplerinin içlerinin daha rahat olacağını belirtti.
     Herkes için hayırlı olmasını temennisinde bulunan Öztürk, şunları söyledi:
     "Bu 2B diye adlandırdığımız, öncesinde orman olup orman vasfını yitirmiş olduğu kabul edilen arazileri yıllardan beri kullanan kişilerin belli bir bedel karşılığında tapularını teslim alması çok olumlu bir gelişme olmuştur. Yaklaşık bin kişi daha tapularını almak için müracaat etmiş. Tapuda hiçbir sıkışıklık meydana gelmeden işlemlerini gerçekleştiren hak sahiplerine tapularını hazırlayıp veriyoruz. Bu yasa sayesinde de büyük kolaylık sağlanmış oldu. Çünkü vatandaşların tedirginliğinin giderilmesi gerekiyordu."
     Törene hak sahipleri ile Balıkesir Defterdarı Yakup Yıldırım, Tapu Müdürü Selami Tekinay, Havran Mal Müdürü Murteza Erdoğan da katıldı.
    
     -Burhaniye Belediyesi köpek çiftliğine Almanyadan destek-
    
     Almanyadan gelen 11 kişilik ekip, Burhaniye Belediyesinin kurduğu köpek çiftliğine destekte bulundu.
     Ekibin başkanı Funda Ekici, Almanyanın değişik kentlerinden gelen hayvan dostlarının Burhaniye Belediyesinin kurduğu köpek çiftliğine mama, ilaç, yatak ve bazı malzeme desteğinde bulunduğunu belirtti.
     Bunun yanı sıra çiftliğin temizlenmesi ve barınaklar konusunda personel eğitimi verildiğini dile getiren Ekici, "Çevremize baktığımıza böyle bir oluşum yok bu konuda gerçekten belediye başkanım güzel bir şey başlatmış. Bunu desteklemek gerekiyor biz de bunun için buradayız" dedi.
    
     -Trafik Güvenliği Haftası-
    
     Trafik Güvenliği Haftası, Edremitte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Edremit Trafik Büro Amiri Umut Yıldız, Gazi İlköğretim Okulunda yapılan programda, trafik kaza sayısının atışında, insan unsuru ve motorlu taşıt sayısının fazlalığının etkili olduğunu söyledi.
     2012 yılı sonu itibarıyla ilçedeki tescilli araç sayısının 37 bin 723, sürücü belgesinin ise 35 bin 715e ulaştığını dile getiren Yıldız, "Buna paralel olarak trafik kaza sayılan da artış göstermiştir. 2012 yılı sonu verilerine bakarsak, 214 kaza meydana gelmiş ve 202 vatandaşımız yaralanmıştır. Ülkemiz genelinde ise toplamda 327 bin 508 kaza meydana gelmiş, 2 bin 555 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 221 bin 508 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.
     Trafik araç gereçlerinin, trafik polisi ile jandarmanın yanı sıra zabıtaların tanıtıldığı bir standın açıldığı okulda, öğrenciler, çeşitli skeçler ve oyunları sahneledi.
     Törenlerde yılın şoförü seçilen Mehmet Erhan Kumluca ve yılın trafik polisi Hasan Gürpınar da ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Emrah Elmas
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremit Körfezinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER