EGCden Her Ay Bir Konuk Toplantıları

EGCden Her Ay Bir Konuk Toplantıları -Toplantıların ilk konuğu Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Kızılinler Termal Turizm Merkezi parçalanmadan projelendirilir ve ihale edilirse, Eskişehir ile Türkiye çok ciddi döviz kaza


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kızılinler Termal Turizm Merkezi parçalanmadan projelendirilir ve ihale edilirse, Eskişehir ile Türkiye çok ciddi döviz kazanır dedi.
     Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin (EGC) başlattığı Her Ay Bir Konuk adlı toplantılarının ilk konuğu, Ataç oldu.
     Ataç, cemiyet merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, samimi bir ortamda yapılacak sohbetlerin çok daha gerçekçi ve yararlı olacağını söyledi.
     Görevler geçicidir, biter, ama dostluklar bitmez diyen Ataç, Burada karşılıklı bir takım fikir tartışmaları çıkabilir, ama buradan her zaman el ele, kol kola çıkılacak. Dost kolay kaybediliyor, ama kolay kazanılmıyor ifadesini kulandı.
     Ataç, Kızılinler Termal Turizm Merkezi projesiyle ilgili bir soru üzerine, pazartesi günü TBMMye davet edildiklerini, bu hususta bir görüşme olacağını tahmin ettiğini bildirdi.
     Kızılinler bölgesindeki üç kuyudan saniyede 90 litre su çıktığını ve bunun çok ciddi bir debi olduğunu açıklayan Ataç, Biz orada termal kaynaklar adına bir hazırlık, proje, planlama yaptık. Burada en önemli şey, yurt dışında olduğu gibi bir kür merkezinin açılması. Kür merkezinde hastaneler, sosyal tesisler, turizm alanları var. Bu suyun değerlendirilmesini gelecek yatırımcı yapsın. Başka kurumlar, bununla ilgili yorum yapmasın dedi.
    
     -Kür merkezi, tek elden planlanmalı-
    
     Ataç, kür merkezinin tek elden planlanıp buna uygun yatırımcı bulunması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:
     Bizim bölgenin avantajı, 11 bin hektar Hazine arazisi. Üzerinde bir tane yapı yok. Ayrıca özel yatırım yapmak isteyenler için de ayrı yer ayırdık. Özel yatırım yapmak isteyen de, o araziye yapacak. Ama 11 bin hektar içinde yapamayacak. Burada sadece bakanlığın açtığı ve bütün bölgenin ihalesini alan yatırımcı yapacak. Bunun değeri de, yaklaşık 400 milyon Avroluk bir fizibilite. Biz, açıkçası parçalansın istemiyoruz. Bahsettiğimiz şekilde projelendirilir ve ihaleye edilirse, Eskişehir ve Türkiye çok ciddi döviz kazanır.
     Kızılinlerdeki kaynak suyun, cilt hastalıklarına iyi geldiğinin bilindiğini vurgulayan Ataç, projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini ümit ettiklerini aktardı.
     Ataç, öte yandan, bir toptancı marketine bölgedeki esnafı düşünerek inşaat ruhsatı vermediklerini anımsatarak, söz konusu markete iskan ve işletme ruhsatı da vermeyeceklerine işaret etti.
    
     -Medya Başarı Ödülleri-
    
     EGC Başkanı Yılmaz Karaca ise cemiyet merkezinin yenilenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ettiği Ataça plaket verdi.
     Karaca, şöyle konuştu:
     Her ay bir yetkiliyi, belediye başkanını, daire müdürünü gazeteci arkadaşlarımızla buluşturacağız. Bu arada, Eskişehirde görev yapan meslektaşlarımız için Kıbrıs, Balkan, Avrupa gezisi planlıyoruz. Ayrıca bugün Eskişehir Gazeteciler Cemiyetinin kendi bütçesinden, çok konuşulan Bayram Gazetesinin gelirinden aldığımız tablet bilgisayarları, geleneksel olarak düzenlediğimiz Medya Başarı Ödüllerini kazanan arkadaşlarımıza hediye edeceğiz.
     Toplantı sonunda 2011 Medya Başarı Ödülleri dağıtıldı. Haber dalında Çağlar Özyazıcı, Yüksel Başağaç ve Kaan Özcan, fotoğraf dalında İsmail Genç, sayfa düzeni dalında Emine Çiftçi ve Nihal Açıkel, spor haberi dalında Süha Bozkurt, söyleşi dalında Kemal Atlan ve Tamer Dinçer, TV haberi dalında Merve Durgut ve Canan Şentürk, TV programı dalında Soner Yüksele birer tablet bilgisayar verildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber EGCden Her Ay Bir Konuk Toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER