Eğitim

Eğitim-Bir-Senden atanan öğretmenlere yemek


ŞIRNAK (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi, bu yıl Şırnaka atanan ve 3 aylık hizmet içi eğitim seminerini tamamlayan öğretmenlere yemek verdi.
     Şehri Nuh Oteldeki yemekte konuşan Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Muhammet Sait Yürgünç, Anadolunun çeşitli yerlerinden gelen öğretmenlerin burada uyum sağlamaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Düzenledikleri yemekle öğretmenleri kaynaştırdıklarını ifade eden Yörgünç, Öğretmenlik burada zor gerçekten. Özelikle dil ve kültür sorunu açısından. Öğretmenlerimizin büyük bir kısmı Anadolunun çeşitli yerlerinden geldiği için zorluk çekiyorlardı. Uyum seminerleri ve hizmet içi seminerler de bunun için veriliyor. Bizler katkı sunmak için buradayız, onların yanında olmak için buradayız. Onların mücadelelerinde, özlük haklarını savunmak için buradayız diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslanın da katıldığı yemekte davetlilere, sendika tarafından basımı yapılan ve öğretmenlerin hatıralarını anlatan Kelebeğin Rüyası adlı öykü kitabı hediye edildi.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER