Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği -Gebzede hayırseverler tarafından inşa edilecek olan 24 derslikli endüstri meslek lisesinin temeli atıldı


KOCAELİ (A.A) - Gebze ilçesinde hayırseverler tarafından inşa edilecek olan 24 derslikli endüstri meslek lisesinin temeli atıldı.
     Muallimköydeki şantiyede düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, okul temeli attığı ya da açılışını yaptığı günlerin hayatının en mutlu günleri olduğunu söyledi.
     Bir milletin geleceğini inşa etmenin en iyi yolu eğitimdir diyen Topaca, gelişme için eğitimin önemli bir işlevi olduğunu kaydetti.
     Kocaelinin eğitimde her geçen gün kalitesini ve fiziki şartlarını geliştirdiğine dikkati çeken Topaca, il genelinde ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenci sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu bildirdi.
     Topaca, Kocaelinin öğrenci nüfusunun birçok ilin nüfusundan fazla olduğunu dile getirerek, Bu kadar yoğun nüfusun olduğu yerde bazı sıkıntılar olabilir. Bu sıkıntıları kamu kaynaklarıyla aşmaya çalışıyoruz. Bazı durumlarda siz değerli iş adamlarına müracaat ediyoruz. Şu an itibarıyla ilimizde bin 500 derslik inşaatı var. Bunların 450 civarındaki kısmını bu yıl eğitim öğretim dönemi başında açtık, bin civarındaki derslik inşaatı devam ediyor, yarıdan fazlasını iş adamlarımız yapıyor diye konuştu.
    
     -Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci-
    
     Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Ekinci de ülkenin ihracatını artırarak ekonomiye katkı sağlayan aktörlerden biri olmayı hedeflediklerini ifade ederek, çelik sektörünün 2011 yılında 15,3 milyar dolarla Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 11,6sını gerçekleştirdiğini hatırlattı.
     Türkiyenin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi içinde çelik sektörünün 55 milyar dolarlık pay almayı amaçladığını belirten Ekinci, Bu rakamın daha da üstüne çıkmak gaye edinilmiştir. Sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları yüksek donanımlı kalifiye teknik elemanların yetiştirilmesi için sanayinin gelişmiş olduğu çeşitli illerde endüstri meslek lisesi inşa etme çalışmalarına hız verilmiştir dedi.
     Çolakoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Aşkın da ülkelerin geleceğinin vatandaşlarının alacağı eğitimle alakalı olduğuna inandıklarını vurgulayarak, mesleki eğitimin ülkenin en önemli konularından biri olduğunu, bu nedenle eğitime katkıyı vatandaşlık borcu gördüklerini dile getirdi.
     Protokol üyeleri, törenle temele ilk harcı koydu.
     12 bin 319 metrekare alana kurulacak olan endüstri meslek lisesi, 12 milyon 300 bin liraya mal olacak. 5 kattan oluşacak lisede 24 derslik, 3 atölye, kapalı spor salonu, 8 laboratuvar ve bir konferans salonu yer alacak.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER