Ehliyet sınavlarındaki yeni düzenleme

Ehliyet sınavlarındaki yeni düzenleme -Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taş: Teorik dersler ve direksiyon derslerinde 5te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek (Fotoğra


KARS (A.A) - Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mir Hasan Taş, Teorik dersler ve direksiyon derslerinde beşte bir oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek dedi.
     Genel başkan yardımcısı Taş, sürücü kursunda düzenlediği basın toplantısında, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmelik Taslağı ile ehliyet alımlarında birçok yeniliğin geleceğini söyledi.
     Taş, 25 yıllık geçmişi olan, günümüz standartlarının ve teknolojisinin çok gerisinde kalan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliğinin değiştirilmesiyle ilgili yapılan ve yıllardır süren çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti.
     Yeni taslağa göre teorik ve direksiyon eğitiminde devam zorunluluğuna ağırlık verileceğini belirten Taş, Teorik dersler ve direksiyon derslerinde 5te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek. Nisan ayında taslağa dönüştürülmesi planlanan düzenlemeyle direksiyon sınav süresi 15 dakikadan 30 dakikaya çıkarılacak. Direksiyon sınavındaki kontroller de artırılacak diye konuştu.
     Direksiyon derslerinin verildiği pistlerin yeni taslakla sorun olmaktan çıkarıldığını dile getiren Taş, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 25 yıl öncesine göre teknolojinin hızla gelişip büyüdüğü günümüzde son derece ileri teknolojik özelliklere sahip eğitim simülatörlerinin kullanımına izin verilerek, yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayıp, hayatında ilk defa araç kullanacak olan kişilere herhangi bir can ve mal kaybı yaşanma tehlikesi olmayan, gerçeğini aratmayacak her türlü trafik şartlarının sağlanabildiği simülatörler üzerinde eğitim verilebilmesi büyük gelişmedir. Ayrıca sertifikaların sürücü belgesine dönüştürülebilmesi için 2 yıllık süre konularak, 2 yıldan daha uzun süre trafikte araç kullanmamış olan kişilerin kazandığı beceri ve yeteneklerini kaybetmemeleri sağlanmıştır.
     Taş, üzerinde yapılacak olan son düzenlemelerin ardından yönetmeliğin en kısa süre içinde Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ehliyet sınavlarındaki yeni düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER