Ekonomi Bakanı Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Engellilerimizi özürlü olarak görmüyoruz. Bundan sonra özürlü kelimesi yerine artık engelli ifadesini kullanacağız. Bunu bir kanun haline getiriyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Engellilerimizi özürlü olarak görmüyoruz. Bundan sonra özürlü kelimesi yerine artık engelli ifadesini kullanacağız. Bunu bir kanun haline getiriyoruz dedi.
     Bakan Çağlayan, Suphi Öner Öğretmenevinde Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında bu yıl 9uncusu düzenlenen Dünya Engelliler Günü Akdeniz Bölgesi Hikaye Yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, toplumdaki sağlıklı tüm bireylerin, yarının engelli adayları olduğunu söyledi.
     Hükümet olarak engelli bireylerin topluma entegre olmaları ve günlük hayattaki yerlerini alabilmeleri için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çağlayan, Başbakanımız da bu konuya ayrı bir önem veriyor. Hiç kimsenin engelli olup olmama konusunda bir garantisi yok. Bugün 75 milyon nüfusumuzun 8 milyon engellisi var. Aileleriyle birlikte baktığımız zaman bu rakam yaklaşık 25 milyon. Yani Türkiyenin 3te 1ini ilgilendiren bir konu. Her birimiz potansiyel bir engelli adayıyız dedi.
     Türkiyede gelinen noktada ailelerin artık engelli çocuklarını toplumdan saklamadığını dile getiren Çağlayan, şunları kaydetti:
     Engellilerimizin, engelli olmayanlardan daha fazla edebiyatta, şiirde, sporda, müzikte, kültürde, teknolojide ve bilimde başarılı olduklarını görüyoruz. Londrada paralimpik oyunları yapıldı. Olimpiyatlarda 10 engelli gencimiz Türk Bayrağını göndere çekti. Bu hükümet olarak yaptığımız çalışmaların en güzel tezahürü. Hükümet olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de sorumluluğumuzun bilincinde vermiş olduğumuz destekleri daha fazla artıracağız. Çok gerekli bir kanun tasarısını Bakanlar Kurulundan geçirdik, parlamentoya gönderdik. Biz engellilerimizi özürlü olarak görmüyoruz. Bundan sonra özürlü kelimesi yerine artık engelli ifadesini kullanacağız. Bunu bir kanun haline getiriyoruz. Düzenlemenin birçok boyutu var. Gerek maddi destekler, gerekse hukuki destekler devam edecektir.
     Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, eşi Songül Çağlayan, Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı Başkanı Hüseyin Hüsnü Tekışık ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan ile yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Katılımcılar, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER