El sanatları tedavilerine yardımcı oldu

El sanatları tedavilerine yardımcı oldu -Erzurumda psikiyatri hastalarının yaptığı el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi, törenle açıldı -Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan: "Psikiyatri hastalığında meşguliyet tedav


ERZURUM (A.A) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Psikiyatri Servisi hastalarının yaptığı el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi, törenle açıldı.
     BEAH fuaye alanında açılan "9. Geleneksel El Sanatları Sergisi"nde, psikiyatri servisi hastaları tarafından yapılan 140 ahşap boyama eser bulunuyor.
     Serginin açılışını yapan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, psikiyatri servisinde yatarak tedavi edilen hastaların bir yıllık çalışmalarının yer aldığı serginin geleneksel hale geldiğini belirtti.
     "Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisi çok önemli" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler üretiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır. Kullanılan ilaç dozlarının bile azaltılmasını sağlayabilir. Bu noktadan hareketle Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezleri yapmak durumundayız. Bunları inşa ediyoruz. Yakın zamanda açılışını yapacağımızı umuyorum. Bu tür etkinlikler biraz daha fazla sayıda ve zamana yayılarak yapılacak. Özellikle hem kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastalarımızın tedavisi belli bir disiplin altında yapılabilecek hem de hastaların ilaç kullanımı kontrol altında olup bunların daha sağlıklı ve daha normale yakın haldeyken toplum içerisinde olmalarını sağlayacağız."
     Psikiyatri Uzmanı Nihan Oğuz da kısmi tedaviye cevap vermiş, bu işleyişe uyum sağlayabilecek hastaların bu aktiviteye katıldığını ifade ederek, "Genellikle çiçek ve hayvan figürlü doğa desenlerinin seçilmesinin amacı rahatlatıcı olması. Hastaların bazılarını biz yönlendiriyoruz, bazı hastaların da tercihi bu yönde. Sergiden elde edilen gelir yine malzeme alımı için kullanılacak" dedi.
     Açılışa, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve Halk Sağlığı İl Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya ile hastane yönetimi ve doktorlar katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber El sanatları tedavilerine yardımcı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER