El sanatlarında bulduğu moralle kanseri yendi

El sanatlarında bulduğu moralle kanseri yendi -Kocaelide 4 yıl önce yakalandığı göğüs kanseri nedeniyle doktorların 2 yıl yaşayabilir dediği Asiye Altındağ, el sanatları kursuna giderek bulduğu moralle hastalığını yenmeyi başardı


KOCAELİ (A.A) - Metin Girgin - Kocaelide 4 yıl önce yakalandığı göğüs kanseri nedeniyle doktorların 2 yıl yaşayabilir dediği Asiye Altındağ, belediyenin açtığı el sanatları kursuna giderek bulduğu moralle hastalığını yenmeyi başardı.
     Asiye Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında göğüs kanseri hastalığına yakalandığını öğrenince eşi ve çocuklarının perişan olduğunu söyledi.
     Ameliyat olmayı reddettiğini ifade eden Altındağ, doktorunun kendisine Zaten 2 sene ömrün var. Gençsin, evlatların var, nasıl ameliyat olmazsın diye tepki göstermesi üzerine, ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı.
     Altındağ, 15 yıl terzilik yaptığını, dikiş atölyesi işlettiğini ve hastalığı nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kaldığını belirterek, Doktorlarım ameliyattan sonra sağ kolunu kesinlikle kullanmayacaksın, artık sol kolunu kullanacaksın dedi. Bir şeyler yapmak istiyordum. Kendi kendime ben hayattan kopamam, boş duramam. Durursam kendimi dinlerim ve hastalığım daha da artar dedim. O sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK) olduğunu duydum ve kursa katıldım diye konuştu.
     Evli ve 3 çocuk annesi, 2 torun sahibi olan Altındağ, kursta seramik, ahşap boyama teknikleri, çini, porselen, 3 boyut rölyef, ahşap rölyef ve el sanatlarıyla ilgili eğitim aldığını kaydederek, yeni arkadaşlıklar edindiğini ve aile bütçesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.
     Altındağ, tedavisi süresince KOMEKte el işi uğraşısı sayesinde hastalığında ciddi anlamda gerileme olduğunu, hayata tutunarak kanseri yendiğini vurgulayarak, Evde otururken, biraz rahatsızlık duyduğunda, kanser bir yerlerime mi sıçradı diye düşünüyordum ve sık sık kendimi dinliyordum. Buraya geldikten sonra kesinlikle kendimi dinlemiyorum. Bazı arkadaşlarım hayattan koptu, ben buna çok üzülüyorum. Yaşadığımız sürece kesinlikle hayattan kopmamamız lazım. Bir şeyler yapmalıyız, bir şeyler üretmeliyiz ifadelerini kullandı.
    
     -Şimdi her şeye dört elle sarılıyorum-
    
     Kontroller sırasında, kendisine 2 yıl ömür biçen doktorların tahlil sonuçlarını gördüklerinde hayrete düştüklerine dikkati çeken Altındağ, Doktorlarım bana Asiye Hanım, nedir bu değişiklik- diye sorarak, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bana 2 yıl ömür biçildi ama ben inanmadım. Hala da inanmıyorum. Ben daha çok 2 yıllar yaşayacağım. Buna çok inanıyorum şeklinde konuştu.
     Altındağ, her sabah kalktığında, aynaya bakarak Tamam, sen bu gün bayağı bir iyisin dediğini belirterek, kursun kendisi için kemoterapi etkisi yaptığını bildirdi.
     Hastalığındaki iyileşmeyi gören doktorların psikolojik tedavi gördün mü diye sorduklarını kaydeden Altındağ, Hiçbir psikolojik tedavi olmadım. İnancımı hiç yitirmedim. Hep dua ediyorum, Rabbim ben yaşamak istiyorum. Allahın verdiği canı yine Allah alacak ama ben daha ölmek istemiyorum. Eskiden hayata bir elle sarılıyordum, şimdi her şeye dört elle sarılıyorum. Evlatlarımın mürüvvetini görmek için yaşamak istiyorum diye belirtti.
    
     -Eskisinden daha sağlıklıyım-
    
     Kanser hastası olan kadınların vakitlerini evde geçirmemesini öneren Altındağ, kanser hastalarının hayattan kopmayarak, dört elle sarılmaları gerektiğini ifade etti.
     KO-MEK eğitmenlerinden Müzeyyen Ertuğ Koşar ise Altındağın kendilerine ilk geldiğinde, Hocam, ben kanser hastasıyım dediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ben de otur bakalım yerine. Al boyayı fırçayı. Bizde ne kanserli kalır, ne hasta kalır. Hiçbir şey kalmaz dedim. Benim sınıfımda, kapı kapandığı zaman, hastalık dışarıda kalır çünkü sınıfa girdiğimiz zaman, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Burada güzel bir diyalog var. Yeri geliyor arkadaş oluyorum, yoldaş oluyorum, rehber oluyorum, en son öğretmen oluyorum.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber El sanatlarında bulduğu moralle kanseri yendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER