Elazığa yapılacak cezaevi kampüsü

Elazığa yapılacak cezaevi kampüsü -AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay: "Cezaevi kampüsünün Elazığ ve Türkiyeye katkısı açısından bakarsak, bahse konu hükümlüler dışında bin civarında iş istihdamı sağlanmış olacak." (Fot


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, kentte yapılacak cezaevi kampüsüne için "Cezaevi kampüsünün Elazığ ve Türkiyeye katkısı açısından bakarsak, bahse konu hükümlüler dışında 1000 civarında iş istihdamı sağlanmış olacak" dedi.
     Alpay, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, mevcut cezaevinin bulunduğu yerde bir ceza infaz kampüsü yapılacağını söyledi.
     Kampüste yaklaşık bin mahkum kapasiteli T tipi cezaevinin yanı sıra, 400 kişilik yarı açık cezaevi, 160 kişilik R tipi bakıma ve yardıma muhtaç hükümlülerin bulunacağı modern ve dünya standartlarına uygun bir cezaevinin bulunacağını ifade eden Alpay, kampüse 990 kişi kapasiteli yüksek güvenlikli iki cezaevi de yapılacağını belirtti.
     Alpay, kampüsün yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağını da dile getiren Alpay, "Bunun yanında ciddi bir alışverişe, ekonomik hareketliliğe neden olacak. Bu projenin Elazığa hayırlı olmasını diliyorum. Gönlümüzden geçen hiç cezaevi yapılmasın, yeni cezaevlerine ihtiyaç olmasın" dedi.
    
     -Uluovadaki sulama sıkıntısı-
    
     Alpay, Uluova Sulama Rehabilitasyon Projesine değinerek, ilgili firmanın üç alternatif sunduğunu ve her projenin kendi başına ayrı cazibesinin olduğunu söyledi.
     Arazi tapulaştırmasının hız kazanabilmesi için sulama projesinin netleşmesinin gerektiğini anlatan Alpay, "Muhtemelen önümüzdeki hafta milletvekili arkadaşlarımızla beraber bir değerlendirme yapacağız. Teknik yardımları da alacağız. Göreceksiniz Elazığ katma değeri çok yüksek tarımsal ürünlerin yapıldığı müthiş bir alan haline gelecek" dedi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Elazığa yapılacak cezaevi kampüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER