Elazığda Badem Eylem Planı hazırlığı başlatıldı

Elazığda Badem Eylem Planı hazırlığı başlatıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda Badem Eylem Planı hazırlığı başlatıldı.
     AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığın ekonomik değeri yüksek bir ürün olan badem yetiştiriciliği açısından çok uygun iklim şartlarına sahip olduğunu, Orman Bölge Müdürlüğü nezdinde bozuk orman arazileri ve bu işe tahsis edilebilecek arazilerin envanterinin çıkarılması için görüşmeler yaptıklarını bildirdi.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Bingölde açıklanan Ceviz Eylem Planından sonra Elazığda da yörenin tarımsal ekonomisine katma değer sağlayacak olan Badem Eylem Planı ile ilgili olarak girişimlerde bulunduğunu aktaran Alpay, şunları kaydetti:
     Sayın Bakanımız görüşmemiz üzerine talimatlandırmayı yapmıştı. Orman Genel Müdürümüz ile görüşmeyi yaptım. Allah izin verirse ilimizde özel orman ağaçlandırması dediğimiz konularla alakalı olarak sahiplerine çok ciddi katma değer sağlayacak, gelir getirecek badem ile ilgili bir Badem Eylem Planı hazırlığını ilimiz için başlatmış olduk. Bu, şehrimiz için çok ciddi ekonomik katkı sağlayacaktır.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığda Badem Eylem Planı hazırlığı başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER