Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması -Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili 2si tutuklu, 7 sanığın yargılanmasına devam edildi -Mahkemeye sunul


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili 2si tutuklu, 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Recai Y. (54) ve Gökhan Y. (26) ile tutuksuz yargılanan sanıklar Öner Y. (44), Semih A. (35), Taha Gökşin Y. (25) ve Abdulkadir A. (26) katıldı. Sanık ve müşteki avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, olayın gerçekleştiği iş hanında temizlik görevlisi olan Mikail Çapur tanık olarak dinlendi. Çapur, 15.00-22.00 saatleri arasında görev yaptığını, hiçbir şey görmediğini, duymadığını söyledi.
     Mahkeme başkanı Sadık Özkan, dosyaya giren raporlarda, silahın uzak mesafeden ateşlendiğinin, nottaki yazının ise sanıklardan birine ait olmadığının belirlendiğini kaydetti. Özkan, yara izlerinin ise ne zaman olduğunun belirlenemediğini belirtti.
     Sanık avukatları ise otopsi raporlarının Gürateşin görev yaptığı Fırat Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumunda taraflı hazırlandığı iddia ederek, İstanbul Adli Tıp Kurumundan tekrar rapor hazırlanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.
     Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından İzzettin Demir, olayın tek kişi tarafından gerçekleştirilemeyeceğini öne sürerek, Gürateş, yanlışlıkla vurulması halinde kendisine tampon yapabilecek bilgiye sahip olmasına rağmen, olay yerinde bulunan sanıklar tarafından engellenmesi nedeniyle öldürülmüştür. Yine rapora göre, Gökhan Yden ele geçen kağıdın sanıklardan hiçbirine ait olmayışı da olay yerinde başkalarının da olduğunu göstermektedir. Sanıkların buna göre cezalandırmasını talep ediyoruz dedi.
     Sanık avukatlarının savunma için ek süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Heyet, duruşmaya katılmayan 2 tanığın dinlenmesinden vazgeçilmesine de karar verdi.
    
     -Olay-
    
     Elazığda 3 Nisan 2012de bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesindeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 günden beri kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateşin cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateşin kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.
     Doç. Dr. Gürateşin, kent merkezinde bir iş hanındaki büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesindeki araziye kadar taşındığı ve burada toprağa gömüldüğü, büronun da çamaşır suyuyla temizlendiği iddia edilmişti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER