Elazığspor camiasında Süper Lig sevinci yaşanıyor

Elazığspor camiasında Süper Lig sevinci yaşanıyor -Spor Toto Süper Lige çıkmayı garantileyen Elazığsporda, elde edilen bu önemli başarının sevinci yaşanıyor


ELAZIĞ (A.A) - TFF 1. Ligin 33. haftasında sahasında Bucasporu 2-1 mağlup ederek bitime bir hafta kala Spor Toto Süper Lige çıkmayı garantileyen Elazığsporda, elde edilen bu önemli başarının sevinci yaşanıyor.
     Bucaspor galibiyetiyle puanını 61e yükselten Elazığspor, son hafta öncesinde ligde ilk iki takım arasında yer almayı garantileyerek Süper Lig biletini aldı.
     En yakın takipçileri Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ile Çaykur Rizesporun son hafta karşı karşıya geleceği ligde dördüncü sırada yer alan Kasımpaşaya karşı da ikili averajda üstün olan Elazığspor, bitime 1 hafta kala Süper Lige çıkmayı garantileyerek taraftarından alkış aldı.
     Süper Lige yükselme başarısı gösteren Elazığsporu, 60 puanla Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, 59 puanla Çaykur Rizespor ve 58 puanla Kasımpaşa takip ediyor. Elazığspor, gelecek hafta Konyasporu deplasmanda mağlup ettiği takdirde rakip takımların maçlarının sonucuna bakmaksızın TFF 1. Ligi şampiyon olarak tamamlayacak.
    
     -Yükselen bir grafik sergiliyor-
    
     Elazığspor, 2 sezondur yükselen bir grafik sergiliyor. 2010-2011 sezonunda mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyon olarak TFF 1. Lige yükselen Elazığspor, bu sezon da bir üst lig olan Spor Toto Süper Lige çıkarak, 45 yıllık tarihinde ilk kez 2 sezon üst üste bir üst lige çıkma başarısını gösterdi.
    
     -8 sezon aradan sonra Süper Ligde-
    
     Elazığspor, 8 sezon aradan sonra Süper Lige çıktı. Elazığspor, 2001-2002 sezonunda mücadele ettiği, o dönemki ismiyle 2. Lig A Kategorisinde şampiyon olarak Süper Lige yükselmişti.
     Süper Ligde 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında mücadele eden Elazığspor, 2003-2004 sezonu sonunda küme düşerek Süper Lige veda etmişti.
     (EMH-FNS-AHM)
<< Önceki Haber Elazığspor camiasında Süper Lig sevinci yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER