Emektar Yiğidonun 3. dalya gururu

Emektar Yiğidonun 3. dalya gururu -Sivasspor formasıyla bugüne kadar 300 resmi maça çıkan, takımın en kıdemlisi Hayrettin Yerlikaya, kırmızı-beyazlı ekipte 15inci yılını geçiriyor -Yerlikaya: Kendimi iyi hissettiğim ve sakatlık


SİVAS (A.A) - Önder Felek / Serhat Zafer - Sivassporun savunma oyuncusu Hayrettin Yerlikaya (32), kırmızı-beyazlı formayla bugüne kadar 300 resmi maça çıktı.
     Futbola Sivas Amatör Lig takımlarından Tarımsporda başlayan, ardından bir süre Çimentosporun formasını giyen Yerlikaya, 1998 yılından bu yana aralıksız olarak formasını giydiği Sivassporda, 3. dalya sevincini yaşadı.
     Sivassporda 15. yılını geçiren emektar savunma oyuncusu Yerlikaya, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubunda geçen hafta oynanan 1461 Trabzon maçında, 300üncü kez kırmızı-beyazlı formayı giydi. Deneyimli oyuncu, bu maçlarda 13 kez de gol sevinci yaşadı.
     Türkiye Futbol Federasyonunun sitesinden alınan bilgilere göre Yerlikayanın, Sivasspor karnesi şöyle:
    
     Maç kategorisi Toplam maç Toplam gol
     --------------- ------------ ------------
     Süper Lig 170 5
     Türkiye Kupası 23 -
     PTT 1. Lig 98 7
     2. Lig 9 1
     ----------------------------------------------------------
     Toplam 300 13
    
     -Gurur ve mutluluk verici bir olay-
    
     Hayrettin Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yılı profesyonel bir yılı amatör olmak üzere 15 yıldır Sivassporda forma giydiğini belirterek, Gurur ve mutluluk verici bir olay. Sivassporda çok güzel zamanlarım geçti, anılarım oldu. 300üncü maçı oynamış olmam benim için gurur verici. İnşallah, herkese nasip olur. Çok mutluyum, huzurluyum diye konuştu.
     Elinden geldiği kadar takıma yardımcı olmak istediğini ifade eden Yerlikaya, profesyonel anlamda bilgi ve birikimlerini genç arkadaşlarına aktarmaya çalıştığını söyledi.
     Deneyimli savunma oyuncusu Yerlikaya, bu sezon başında çok sıkıntılı bir ameliyat geçirdiğini aktararak, Allaha şükürler olsun atlattım. Sezon başı toparlanmam için zaman gerekiyordu. İlk yarının ortasına doğru kondisyon olarak toparlandığımı düşünüyorum. Tabi oynayamadım. Oynayamayınca maç kondisyonu kazanmak biraz zor. Kupa maçlarında yavaş yavaş oynamaya başladım. Şimdi kendimi gayet iyi hissediyorum. Hocamız görev verdiği sürece elimden geleni yapacağım ifadelerini kullandı.
    
     -Henüz jübile düşünmüyor-
    
     Henüz futbolu bırakmayı düşünmediğini vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:
     Kendimi iyi hissettiğim ve sakatlığım olmadığı sürece gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum. 35-36da bırakırım diye bir kariyer planlamam yok. Her iki taraf için de uygun olursa futbolu burada bırakmak istiyorum. 3 yıl olur, 5 yıl olur, her iki tarafın da razılığı doğrultusunda, gücümün yettiği doğrultuda devam etmek istiyorum. Antrenörlük kursuna da gittim. Futbolu bıraktıktan sonra antrenör olmayı düşünüyorum.
     Hayrettin Yerlikaya, takımdaki genç oyunculardan özellikle Ziya Erdalın önemli bir aşama kaydettiğini, çok yetenekli, gelecek vaat eden bir futbolcu olduğunu söyledi. Ziyanın önemli yerlere gelmesinin kendisini sevindireceğini ve gururlandıracağını vurgulayan Yerlikaya, Sonuçta emek verdiğim, çaba sarf ettiğim bir arkadaşım. Yardımcı olmaya çalıştığım bir arkadaşım ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Emektar Yiğidonun 3. dalya gururu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER