EMITT Fuarı açıldı

EMITT Fuarı açıldı -Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, fuarda tanıtıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağın tarihi ve turistik değerleri, İstanbulda bu yıl 17ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) tanıtılıyor.
     TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde açılan fuarda, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağın tanıtımı, Trakya Kalkınma Ajansının (TRAKYAKA) 12. salondaki standında yapılıyor.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TRAKYAKA ile birlikte tüm Trakyayı tanıtmak üzere İstanbula geldiklerini söyledi.
     Edirnenin bir kültür kenti olduğunu belirten Duruer, Edirne, Selimiyesi, Kırkpınarı, tarihi köprüleri, Osmanlıya başşehirlik yapmış olması ve Balkanların merkez şehri olmasıyla özel bir şehirdir dedi.
     EMITT Fuarının, tanıtım açısından yeterli olup olmadığının tartışmaya açık olduğunu ifade eden Duruer, İnsanların birbirini ağırladığı bir fuar haline geldiğini düşünüyorum ben EMITT Fuarının. Belki Edirneyi Japonyada, Amerikada, Almanyada tanıtmak daha faydalı olacaktır. Bundan sonra bu tip tanıtımlara daha çok ağırlık vereceğiz diye konuştu.
     Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da TRAKYAKA yetkililerinin, geçen yılki tecrübeleriyle fuara bu yıl daha iyi hazırlandıklarını gördüğünü belirtti.
     Fuarın ilk gününden standa büyük ilgi gösterilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Yerlikaya, Artık bütün ülkeler, bütün kentler kendilerini dünyaya tanıtma yarışı içerisindeler. Bu yarış içerisinde de fuarlar çok önemli yere sahip. Bu yıl içerisinde uluslararası fuarlara katılmaya yönelik kararlar alacağız ifadesini kullandı.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağın İstanbula yakın ve değişik avantajları bulunan iller olduğunu aktardı.
     Bu illerin hem doğal güzellikleri, hem tarım ve hayvancılıkla ilgili faaliyetleri, hem sanayi tesislerinin bolluğu, hem denizlerle çevrili olması nedeniyle çeşitli avantajları var diyen Yaman, Biz bu avantajlarımızı Türkiye ve dünyayla paylaşmak istedik. Bu nedenle tanıtıma bu yıl daha fazla önem verdik şeklinde konuştu.
    
     -Belediye başkanları-
    
     Standı ziyaret eden Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Trakyanın turizm faaliyetlerinde bir atağa geçtiğini söyledi.
     Turizmin, dünyanın en büyük sektörlerinden biri olduğunu dile getiren Dalgıç, Ulaşımın kolaylaşması Trakyaya olan ilgiyi artırdı. Trakya, kapasitesi yüksek, keşfedilmemiş turizm değerlerine sahip şeklinde konuştu.
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da fuar sayesinde bölgenin turizmden daha fazla pay alacağına inandığını söyledi.
     Edirne Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Tanrıkulu da esnaf ve sivil toplum kuruluşlarının tanıtım faaliyetlerine destek olması gerektiğini dile getirdi.
     Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise fuarın, Trakyanın değerlerinin bir arada bulunması açısından önemli olduğunu, ziyaretçilerin standa ilgi göstereceğine inandığını söyledi.
     TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de bu yıl EMITT Fuarında Trakyayı tarih kültür, gastronomi, güneş deniz ve ekstrem sporlar başlıklarıyla tanıtma kararı aldıklarını anlattı.
     Dans ve müzik gösterilerinin yer aldığı stantta, ziyaretçilere hardaliye ve boza ikram edildi. Yöresel el ürünleri de stantta tanıtıldı.
     Dünyada ve Türkiyede turizmde öne çıkmak isteyen iller, beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonellerinin yer aldığı fuar, 27 Ocaka kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber EMITT Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER