Emniyet kemeri kullanan öğrencilere ödül

Emniyet kemeri kullanan öğrencilere ödül -Torul Kaymakamı Recai Karal, okul servisinin takla atması sonucu meydana gelen kazayı, emniyet kemeri taktıkları için hafif sıyrıklarla atlatan sürücü ile 11 öğrenciye teşekkür belgesi verdi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Torul Kaymakamı Karal, ilçede 18 Nisanda okul servisinin takla atması sonucu meydana gelen kazayı, emniyet kemeri takmaları sayesinde hafif sıyrıklarla atlatan sürücü ile 11 öğrenciye teşekkür belgesi ve hediyeler verdi.
     Karal, Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal ve Özel Kalem Müdürü Ernail Ulutaş ile ilk olarak servis sürücüsü Abdulkadir Kılıçı Bahçelik köyündeki evinde ziyaret etti.
     Kılıça "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Karal, "Kılıç ve taşımalı eğitim gören 11 öğrencimiz, çok önemli olan emniyet kemeri takma kuralına uyarak hem hayatta kalmayı başardılar hem de örnek bir davranış gösterdiler" dedi.
     Sürücü Kılıç ise minibüsün her koltuğunda emniyet kemeri bulunduğunu belirterek, "Çocuklar araca bindikten sonra emniyet kemerlerini takıp takmadıklarını kontrol ediyordum. Bütün öğrenciler kemerini taktıktan sonra aracı çalıştırıyordum. Her zaman önce kemer, sonra kontak diyordum. Öğrencileri misafir olarak kabul ediyor, misafire nasıl davranılması gerekiyorsa onlara da öyle davranıyordum" diye konuştu.
     Kaymakam Karal, örnek davranışından dolayı Kılıça teşekkür belgesi verdi.
     Karal ve beraberindekiler daha sonra kazada hafif yaralanan Muhammet, Nazire, Nazar, Mehmet ve İbrahim Bayrak, İbrahim Burak, Özgenaz ve Alperen Temur ile Hüseyfe Mısır, İbrahim Öz ve Şule Kılıçı evlerinde ziyaret etti.
     Karal, öğrencilere "geçmiş olsun" dileyerek örnek davranışlarından dolayı teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.
     Kazanın, sürücü ve yolcuların kemer takması ve sonucu itibariyle ders niteliğinde olduğunu, emniyet kemeri kuralına uymalarının hayatta kalmalarını sağladığını ifade eden Karal, "Onların davranışı herkese örnek olmalı" dedi.
     Kaymakam Karal, Aktaş İlköğretim Okulu Müdürü Mesut Ergüne de teşekkür belgesi verdi.
     Torul ilçesine bağlı Bahçelik köyünde, 18 Nisanda, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri İnkılap köyündeki Aktaş İlköğretim Okuluna götüren Abdulkadir Kılıç yönetimindeki 29 M 1300 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kalecik köyü mevkisinde takla atmıştı. Yaklaşık 15 metre sürüklenen minibüs, yol kenarında, 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarının yakınında durmuştu.
     Kazada, sürücü Kılıç ile Muhammet, Nazire, Nazar, Mehmet ve İbrahim Bayrak, İbrahim Burak, Özgenaz ve Alperen Tümer ile Hüseyfe Mısır, İbrahim Öz ve Şule Kılıç adlı öğrenciler hafif yaralanmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Emniyet kemeri kullanan öğrencilere ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER