Emniyet Müdürü Türkyılmazdan hırsızlık uyarısı

Emniyet Müdürü Türkyılmazdan hırsızlık uyarısı


ANKARA (A.A) - Beypazarı İlçe Emniyet Müdürü Barış Türkyılmaz, yaz ayları yaklaşırken, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, öncelikle Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yılının kutladı. Havaların ısınması, sıcak ve güneşli günlerin gelmesiyle kapı ve pencerelerin açılacağını anımsatan Türkyılmaz, hırsızlığa karşı alınacak basit önlemlerle üzücü ve telafisi mümkün olmayan olayların önüne geçileceğini bildirdi.
     Hırsızın, zaman kaybetmeden, hırsızlık yapmak istediği mekana girip çıkabilmek için en uygun yerleri seçeceğine dikkati çeken Türkyılmaz, şu uyarılarda bulundu:
     Vatandaşların yatmadan önce kapı ve pencereleri mutlaka kontrol etmeleri gerekir. Vatandaşlarımız evlerinden kısa süre ayrılacağı zaman dahi kapılarını kapalı tutmalı. Evde olunmadığı zamanlarda kapı önüne terlik, ayakkabı bırakmak bile evde olduğunuz izlenimi verir. Evlerin alt katlarının pencereleri mutlaka parmaklıklı olmalı. Evde kıymetli eşya kolay bulunabilecek yerlere konulmamalı. Günümüz teknoloji devri ve mutlaka site girişlerine, evlerin girişlerine kamera taktırılmalı.
     Emniyet Müdürü Türkyılmaz, vatandaşların hırsızlık olayının ardından 155 Polis İmdat Hattına bilgi vermesi gerektiğini ve Olay Yeri İnceleme görevlilerinin gelmesini bekleyerek, hiçbir yere ve hiçbir şeye dokunmamaları gerektiğine de işaret etti.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Emniyet Müdürü Türkyılmazdan hırsızlık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER