En fazla gülü toplamak için yarıştılar

En fazla gülü toplamak için yarıştılar -Isparta Belediyesi ve GÜLBİRLİK tarafından gül toplama yarışması düzenlendi -Yarışmada iki turda da aynı kilogramda gül toplayan 3 kadın, jüri tarafından ikinci ilan edildi (Fotoğraflı


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi ile Gül, Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) tarafından Isparta Gülünün tanıtımı için kadınlar arasında gül toplama yarışması düzenlendi.
     İslamköy Beldesindeki gül bahçelerinde düzenlenen yarışmaya 24 kadın katıldı. 20 dakika içerisinde 4.2 kilogram gül toplayan Zeliha Ulaş birinci oldu.
     Müsemma Aykut, Havva Erdoğan ve Albiye Toksözün 3.8 kilogram gül toplamaları üzerine jüri, ikincinin belirlenmesi amacıyla bu yarışmacılar için 10 dakikalık yeni bir yarışma daha düzenledi. Ancak bu sürede de 2.2 kilogram gül toplayıp yenişememeleri üzerine jüri, üç kadını da ikinci ilan etti.
     Yarışmada üçüncülüğü ise 3.4 kilogram gül toplayan Hacer Bozkurt elde etti.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türkiyenin gül bahçesi Ispartanın en önemli değeri olan gülü tanıtmak için gül toplama yarışması düzenlediklerini söyledi.
     Amaçlarının hem gülün tanıtımını yapmak hem de insanlar arasında sosyal aktiveleri geliştirmek olduğunu belirten Günaydın, Ispartada gül mevsimi başladı, hasat yapılıyor. Türkiyenin birçok bölgesinden kentimizdeki gül bahçelerine geziler düzenleniyor. Biz de böyle bir etkinlik düzenleyerek gülümüzü tanıtmak istedik dedi.
     GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik ise Müftüzade Gülcü İsmail Efendinin 1888 yılında Bulgaristanın Kızanlık kentinden bastonunun içinde getirdiği gül tohumunun daha sonra Ispartada toprakla buluşturduğunu anlattı.
     Gülün sabah saatlerinde yapraklarını açmasıyla bahçelerde üreticiler tarafından mis kokular arasında toplanıldığını ifade eden Çelik, Kent merkezi ve ilçeler gül kokmaya başladı. Dünyada gül yağı üretiminin yüzde 25ini tek başına Isparta karşılıyor. Düzenlenen etkinlik ile kentin marka değeri olan gülü tanıtmayı hedefliyoruz diye konutu.
     Öte yandan, yarışmada dereceye girenlere GÜLBİRLİK tarafından çeşitli hediyeler, Isparta Belediyesi tarafından da teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber En fazla gülü toplamak için yarıştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER