Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Malatyada -Yıldız: "Doğu ve Güneydoğu Anadoluyu hiçe sayanların, buraya gidemeyenlerin, bu konuyla (çözüm süreci) alakalı çok fazla söyleyebileceği bir şey yok" -"Biz bu milletin gözyaşı di


MALATYA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm süreciyle ilgili "Doğu ve Güneydoğu Anadoluyu hiçe sayanların, buraya gidemeyenlerin, bu konuyla alakalı çok fazla söyleyebileceği bir şey yok" dedi.
     Yıldız, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatyada, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız, "Birçok alanda olduğu gibi en büyük sıkıntımız terör belasından kurtulmayla alakalı da çok önemli bir gayret içerisinde bulunuyoruz. Türkiye, bütün prangalarından, yüklerinden ve kendisini geriye doğru çeken bütün yapılarından kurtuluyor, demokrasideki vesayet anlayışından kurtulduğu gibi" diye konuştu.
     Muhalefetin tabanından da çözüm sürecini isteyenler olduğunu dile getiren Yıldız, "Biz bu çözüm sürecini desteklediğimizi ifadelendiremeyiz ama Türkiyenin mutlaka bundan kurtulması lazım diyenler var. Yıllardan beri bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını tarif eden ve bu konuda bizi sıkıntıya sokan, terörle alakalı bütün yapılar inşallah ortadan kalkmış olacak" şeklinde konuştu.
     Süreçle ilgili kafalardaki soruların her zaman olduğu gibi cevapsız kalmayacağını, kafalarda istifhamın bulunmayacağını vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:
     "10-11 yıl önce enflasyonunun üstesinden gelemeyeceğimizi iddia edenler, ekonomik bu kor ateşin elimizle tutulamayacağını söyleyenler yine benzer bir reaksiyon göstermişlerdir. AK Partiyle alakalalı olumsuz bütün yapılan tahminlerin boşa çıktığı bir 10 yıl izledik. O yüzden çözüm sürecine vatandaşlarımızın inanmasını istiyorum. Türkün, Kürtün, Lazın, Çerkezin birbirinden farkının olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti üniter devlet yapısı içerisinde vatandaşlık hakkını kullandığı ve bütün hizmetlerden istifade edeceği bir ortam oluşturuldu. Doğu ve Güneydoğu Anadoluyu hiçe sayanların, buraya gidemeyenlerin, bu konuyla alakalı çok fazla söyleyebileceği bir şey yok. Bizler Edirneden Karsa, Sinoptan Hataya varıncaya kadar her vatan toprağını karış karış geziyoruz, yalnızca bunu seçim süreçlerine hapsetmedik."
     AK Partinin her kademesinin çözüm süreciyle ilgili gayretlerini sürdürdüğünü ifade eden Yıldız, iyi niyet ve yapıcı gayretle bu işin de üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti.
    
     -"Milletin gözyaşı dinsin diye gayret ediyoruz"-
    
     Hamburg Yüksek Mahkemesinin bir PKKlıya terör örgütüne üye olması dolayısıyla verdiği cezayı hatırlatan Yıldız, bunun hem uluslararası arenada hem de Türkiyede, mutlaka duru zihinlerde ve doğru bir anlayışla kavranacağına inandığını aktardı.
     Şair Şemsettin Saminin "Ahbabın için kardeşinle vuruşma çünkü ahbaplık zayi olur, kardeşlik hep baki kalır" sözlerini anımsatan Yıldız, "Bizdeki kardeşlik olgusunun, hiçbir etnik köken ayrımı yapmaksızın, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, hep aynı noktaya, aynı hedefe doğru gideceğini hep beraber görmüş olacağız. Kimi hainlikle suçladı kimi etle tırnak değiliz dedi. Biz bu milletin gözyaşı dinsin diye hep beraber gayret ediyor, uğraşıyoruz. İnşallah, kronikleşmiş, 30 yıldan beri bu ülkenin geriye doğru gitmesi için uğraşan büyük bir yapının, neşteri olacağız. İnşallah, bunu bertaraf etmiş olacağız" şeklinde konuştu.
     Öneriler sunmuş olması gerekenlerin, bir işin nasıl olması gerektiğini tarif etmek yerine hep bir işin nasıl olmayacağını söylediklerini dile getiren Yıldız, "Bu süreç içerisinde dik duralım. Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz ve inşallah bu problemden de bir çözüm süreciyle çıkacağımıza inanıyoruz. Hep beraber bunu gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.
     Belediye seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Yıldız, çözüm sürecinin belediye seçimlerinin de en büyük konularından biri olacağını belirtti. Türkiyenin artık şehitlerini beklediği bir ortam yerine refah seviyesinin arttığı ortama sahip olacağını vurgulayan Yıldız, "Şu ana kadar hamdolsun hangi işe başladıysak Allah bizi mahcup etmedi ve gayretlerimiz boşa çıkmadı. İnşallah bunda da öyle olacak" dedi.
     Bir gazetecinin, terör unsurlarının 8 Mayıstan itibaren sınır dışına çekileceği yönündeki açıklamalar ve buna ilişkin değerlendirmeleri sorması üzerine Yıldız, şunları kaydetti:
     "Türkiyede bununla alakalı gözyaşlarının dinmesi, anaların babaların ağlamaması, o ailelere düşen ateşi hep beraber gönlümüzde hissettiğimiz bu yapının, gülücüklere ve temennilere dönüşmesi adına bir çalışma yapılıyor. Bir de bu çözüm süreci içerisinde lafı olanların mutlaka daha iyi şeyler tavsiye etmesi gerekmekte. Sizin o yaptığınızı şu yolla, bu usulle gerçekleştirirsek daha iyi sonuç alırız diyenlerin olması lazım. Bu partiler üstü bir problemin çözümüdür. Bununla alakalı muhalefetin biliyor, anlıyor olmasına rağmen yalnızca bir partinin problemi olarak görmesinden kaynaklanan bazı problemler var. Bu başarı sağlanacaksa yalnızca AK Partinin başarısı olarak görülmemesi lazım. AK Partili olmadığı halde çözüm sürecine destek veren muhalefet partisinin tabanından da insanların başarısı olarak görülmesi gerekmekte. Sivil toplum örgütlerinin desteği burada son derece önemli."
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER